Παράσταση πολιτικής αγωγής δηλώνει η οικογένεια του αδικοχαμένου εικονολήπτη από σαΐτα

Παράσταση πολιτικής αγωγής αναμένεται να δηλώσει, μέσω του δικηγόρου της Περικλή Ξηρογιάννη, η οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διαδικασία του Αυτοφώρου που έχει ορισθεί σήμερα το μεσημέρι για τους επτά κατηγορουμένους.

Μετά την τριήμερη προθεσμία που είχαν ζητήσει όλοι οι κατηγορούμενοι, σήμερα θα βρεθούν και πάλι ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας και δεν αποκλείεται κάποιοι από τους συνηγόρους υπεράσπισης να ζητήσουν την εκ νέου αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης σε ρητή δικάσιμο.

Άλλωστε, γι’ αυτό έχει προϊδεάσει από την Τρίτη ο δικηγόρος των πέντε εκ των έξι σαϊτολόγων που κατηγορούνται, Αντώνης Κατσάς, ο οποίος είχε πει ότι το πιθανότερο είναι να ζητηθεί σήμερα και νέα αναβολή, προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης με όλα τα στοιχεία.

«Έλλειψη προσοχής που όφειλαν να έχουν»

Κατηγορούμενοι είναι ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού «Άγιος Σίδερης», ένας 49χρονος, ένας 26χρονος, ένας 22χρονος, ένας 31χρονος και ένας 25χρονος, μέλη του μπουλουκιού, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Μπασακίδης, ο οποίος μετά το περιστατικό είχε δηλώσει στους αστυνομικούς πως είναι ο υπεύθυνος από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας για την τέλεση της εκδήλωσης του σαϊτοπόλεμου. Βέβαια, μετά την άρση της κράτησής τους την Τρίτη, ο κ. Μπασακίδης είχε δηλώσει πως δεν έχει καμία ευθύνη και συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί κατά το σαϊτοπόλεμο, στάση που δεν αποκλείεται να προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς Δήμου Καλαμάτας.

Το κατηγορητήριο πλέον με το οποίο παραπέμπονται και οι επτά στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας είναι ξεκάθαρο.

Σύμφωνα με αυτό, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, παρουσιάζεται ως υπεύθυνος της εκδήλωσης και μαζί με τον 62χρονο αρχηγό του μπουλουκιού κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενέργεια και παράλειψη.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο για τους δύο αυτούς κατηγορούμενους αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «από αμέλειά τους, δηλαδή από έλλειψη της προσοχής την οποία όφειλαν και μπορούσαν να καταβάλουν, επέφεραν το θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη».

«Όφειλε να λάβει μέτρα»

Ειδικότερα για τον 62χρονο αρχηγό του μπουλουκιού αναφέρεται ότι είχε στο ταγάρι του αυτοσχέδιες σαΐτες, οι οποίες ανεφλέγησαν. Έβγαλε το ταγάρι που είχε χιαστί στο σώμα του, το πέταξε στο έδαφος και το πάτησε, προκειμένου να τις συγκρατήσει. Ωστόσο, μια σαΐτα εκτοξεύθηκε και έπληξε θανάσιμα τον Κώστα Θεοδωρακάκη.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Μπασακίδη, κατηγορείται ότι «ως υπεύθυνος της εκδήλωσης, αν και είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωσή από την ιδιότητά του να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία απάντων των συμμετεχόντων στην εκδήλωση και όλων των θεατών, παρέλειψε να τα λάβει, ήτοι να προβεί στην τοποθέτηση προστατευτικών δικτύων για την ασφάλεια των θεατών, στην τήρηση ασφαλούς απόστασης μεταξύ του πλήθους, των θεατών και των σαϊτολόγων και στην εξασφάλιση της παρουσίας και ιατρού και ασθενοφόρου, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατος του Κώστα Θεοδωρακάκη».

Επίσης, ο 62χρονος αρχηγός και τα πέντε μέλη του μπουλουκιού κατηγορούνται ότι από κοινού και αφού συναποφάσισαν και με κοινό δόλο, και ενώ απαγορεύεται, κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν τις αυτοσχέδιες σαΐτες χωρίς άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής. Επίσης, οι ίδιοι κατηγορούνται και για κατοχή πυρομαχικών, καθώς στην αποθήκη του 62χρονου, όπου κατασκεύασαν τις σαΐτες, η Αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε 69 σαΐτες, 760 γραμμάρια πυροτεχνικής ύλης που γεμίζουν τις σαΐτες, 1.030 γραμμάρια μπαρούτης, 5.440 γραμμάρια μαύρης μπαρούτης και 2,2 γραμμάρια χασίς.

Πηγή: tharrosnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ