“Ανέστησαν” πεθαμένο και έκαναν χρυσές δουλειές με “μαϊμού” προϊόντα

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ενός άνδρα που έχει πεθάνει από το 2015, έκαναν χρυσές δουλειές δύο επιτήδειοι, οι οποίοι είχαν στήσει στην Ημαθία ολόκληρο δίκτυο διακίνησης και πώλησης προϊόντων “μαϊμού” μέσω ίντερνετ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, οι δύο απατεώνες είχαν δημιουργήσει σελίδες στο facebook, μέσω των οποίων διαφήμιζαν και διέθεταν προς πώληση ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ που ήταν απομιμήσεις επώνυμων εταιρειών.

Η δουλειά πήγαινε “ρολόι” με τα προϊόντα να στέλνονται στην ώρα τους στους πελάτες με εταιρείες courier (αντικαταβολή), αλλά το παράδοξο είναι ότι για τις αποστολές των δεμάτων χρησιμοποιούσαν ως στοιχεία αποστολέα εκείνα ενός Έλληνα που είχε φύγει από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια! Η παράνομη δράση τους υπολογίζεται ότι κρατούσε τουλάχιστον από το 2017, ώσπου, έπειτα από έρευνα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή τους, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι είχαν δημιουργήσει ένα ολόκληρο δίκτυο διακίνησης και πώλησης απομιμητικών προϊόντων μέσω διαδικτύου.

Για όλα τα είδη που κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, οι συλληφθέντες δεν διέθεταν τα νόμιμα παραστατικά και έτσι το συνολικό ύψος των διαφυγόντων εσόδων του Δημοσίου φέρεται ότι ξεπερνά τα 47.000 ευρώ.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ