Σοκάρουν τα στοιχεία της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας: Το 35% των Ελλήνων οδηγεί ακόμη και αν έχει καταναλώσει αλκοόλ

«Και το λίγο αλκοόλ επηρεάζει την ασφαλή οδήγηση, θανάσιμο λάθος ότι είμαστε εντός ορίων», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή η Ιατροδικαστής του Ασκληπείου της Βούλας και ταμίας της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Άννα Ράζου.

«Δυστυχώς επηρεάζει και το λίγο αλκοόλ. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι η επίδραση του αλκοόλ συμβαίνει σε πολύ μικρή κατανάλωση. Ένα ποτήρι κρασί μειώνει τα αντανακλαστικά μας στο μισό, ενώ τα τρία ποτήρια τα μειώνουν έως 80%. Τα μισά από τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται έχουν ως αιτία την κατανάλωση αλκοόλ. Δυστυχώς, είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων που οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.», δήλωσε η κ. Ράζου.

«Κατά την άποψή μας το επιτρεπτό όριο αιθυλικής αλκοόλης στον ΚΟΚ είναι υψηλό, κανονικά θα έπρεπε να είναι μηδενικό. Είναι θανάσιμο λάθος να θεωρήσουμε ότι είμαστε εντός ορίων, ότι ο νόμος το επιτρέπει και ότι μπορούμε να οδηγήσουμε με ασφάλεια. Οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλης στο αίμα επηρεάζει την οδηγική ικανότητα και τα αντανακλαστικά του οδηγού», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ