Ένα ταξίδι στην καθημερινότητα μέσα από τα ορυκτά

Η σημασία των ορυκτών στην καθημερινότητά μας δύσκολα αναγνωρίζεται από την πλειονότητα των ανθρώπων.

Ένα ταξίδι μέσα από την καθημερινότητα ίσως βοηθήσει να καταλάβουμε πόσο εξαρτόμαστε από αυτά και πόσο σημαντικά είναι για εμάς σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Καθώς ξυπνάμε λοιπόν το πρωί, κλείνουμε το ξυπνητήρι (το οποίο είναι κατασκευασμένο από πυρίτιο και αργιλικά ορυκτά) σηκωνόμαστε από το κρεβάτι (του οποίου τα πλαίσια και τα ελατήρια είναι από νικέλιο και σίδηρο), ανάβουμε το φως (για τη λειτουργία του οποίου απαιτείται χαλκός και αλουμίνιο) και ετοιμάζουμε τον καφέ μας στην καφετιέρα που κατασκευάζεται από πυρίτιο, τάλκη και αστρίους.

Στο δρόμο για τη δουλειά μας, το όχημα μας είναι κατασκευασμένο από πλήθος ορυκτών, όπως: μέταλλα σίδηρου και αλουμίνιο για το πλαίσιο του, χρώμιο για τη βαφή του, ασήμι για μέρη του κινητήρα, χαλαζίας για τα τζάμια, μόλυβδος για τη μπαταρία του. Για την ακρίβεια -1.000 κιλά μετάλλων (ορυκτά σιδήρου, ορυκτά χαλκού κλπ.). και 1,5 χλμ. καλωδίων χαλκού μόνο για την καλωδίωση και τα ηλεκτρικά μέρη ενός αυτοκίνητου

Στο γραφείο μας ανοίγουμε τον υπολογιστή μας, για την κατασκευή του οποίου απαιτούνται πολλά ορυκτά, όπως χρυσός, ψευδάργυρος, νικέλιο, αλουμίνιο, πυρίτιο, και πολλά ακόμη.

Μετά από 8 ώρες, το βράδυ πια επιστρέφουμε στο σπίτι του και χαλαρώνουμε μπροστά στην τηλεόραση για την κατασκευή της οποίας χρησιμοποιήθηκε πάλι ένα πλήθος ορυκτών, όπως χαλκός, αλουμίνιο, πυρίτιο.

Όλα αυτά, όμως, τα ορυκτά, προκειμένου να φτάσουν στην καθημερινή μας ζωή απαιτούνται μια σειρά από διαδικασίες και διεργασίες, συμμόρφωση με υψηλές προδιαγραφές και σεβασμό στις αρχές της βιώσιμης εξόρυξης. Με όλα αυτά ως γνώμονα, η Ελληνικός Χρυσός έχει αναλάβει υπεύθυνα να λειτουργεί τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην Χαλκιδική εξελίσσοντας μια μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων και προσφέροντας σε όλους εμάς τα πολύτιμα μέταλλα και τα οφέλη τους στη ζωή μας.

Περισσότερα για την αξία των ορυκτών & μετάλλων στη ζωή μας μπορείτε να δείτε στο www.tosopolytima.gr.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ