«Βούλιαξαν» θερμοκήπια και έκλεισαν δρόμοι στην Ιεράπετρα – ΦΩΤΟ

Οι καταρρακτώδεις βροχές που ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ιεράπετρας προκάλεσαν προβλήματα με καταπτώσεις βράχων και τμημάτων λόφων στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο, ενώ «φούσκωσε» και ο ποταμός του Στομίου.

Θερμοκήπια πλημμύρισαν όπως και επιχειρήσεις 50 μέτρα πριν το νερό φτάσει στη θάλασσα. Υπάρχουν θερμοκηπιακές καλλιέργειες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στο Στόμιο ενώ τα χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Ιεράπετρας έπιασαν δουλειά για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να ανοίξουν δρόμους που έχουν κλείσει οι δίοδοι νερού προς τη θάλασσα.

Η δύναμη του νερού κατάφερε τελικά να ρίξει και να λυγίσει τα καλάμια που εμπόδιζαν το πέρασμα του νερού προς τη θάλασσα στο Δέλτα του ποταμού του Στομίου και έτσι κατάφερε μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου να πέσει η στάθμη των πλημμυρικών νερών. Στο συγκεκριμένο σημείο- σύμφωνα πάντα τους κατοίκους- δεν επιτρέπουν οι οικολόγοι να μπουν μηχανήματα για να καθαρίσουν τον υγροβιότοπο με αποτέλεσμα όπως λένε να προκύπτουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε πολλά σημεία έκλεισαν οι δρόμοι και τα μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να καθαρίσουν τους δρόμους στο επαρχιακό δίκτυο στη Ρίζα, στο χωριό Χριστό, στη Θρυπτή και στο επαρχιακό Ιεράπετρας Μακρύ Γιαλού στη θέση Αχλιά.

Πηγή: neakriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ