Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα στήριξης “εγκλωβισμένων” εργαζομένων

Τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα στήριξης θα έχουν από σήμερα, 4 Απριλίου, «εγκλωβισμένοι» εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Τη απόφαση για την έναρξη των αιτήσεων υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο πρώτος κύκλος της δράσης “Εξατομικευμένη υποστήριξη εργαζομένων για την προσαρμογή στις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος” αφορά εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς και εργαζόμενους που συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα θα καλύψει αρχικά 13.400 ωφελούμενους, οι οποίοι θα λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική κατάρτιση και πιστοποίηση σε οριζόντιες δεξιότητες και γνώσεις, καθώς και εφάπαξ επίδομα έως 1.150 ευρώ.

Οι αιτήσεις για εγγραφή στο μητρώο ωφελουμένων μπορούν να υποβάλλονται από τις 4 Απριλίου 2019, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://epiteliki-ergasias.gov.gr/, της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ