Ο Ανάργυρος Μαριόλης αναδείχθηκε “Καλύτερος Γιατρός της Ευρώπης” το 2019 – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας Έλληνας αναδείχθηκε ο “Καλύτερος Γιατρός της Ευρώπης για το 2019. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας στην Αρεόπολη, Ανάργυρος Μαριόλης εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο εδώ και 8 χρόνια, οδηγώντας ακόμη και το ασθενοφόρο για τα έκτακτα περιστατικά και οι Μανιάτες “πίνουν νερό” στο όνομά του.

Όπως λέει ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, “πολλές φορές πηγαίνοντας στα σπίτια των ανθρώπων και κάνεις κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα, είναι πολύ σημαντικό να σε ρωτούν αν θα πιεις καφέ, γιατρέ και να μην σε ρωτούν πώς τον θέλεις, γιατί γνωρίζουν πώς πίνεις τον καφέ. Αυτό είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας που πραγματικά μας γεμίζει αυτοπεποίθηση.

Δεν μένει μόνο στον ρόλο του γιατρού, αλλά οδηγεί το ασθενοφόρο, μαστορεύει, βάφει το κέντρο υγείας όποτε χρειαστεί.

“Η μεγαλύτερη διάκριση που είχα λάβει μέχρι σήμερα ήταν να μου δώσει έγκριση το υπουργείο Υγείας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να οδηγώ το ασθενοφόρο. Ξέρετε, για να μπορώ, γιατί έχω κάνει άπειρες διακομιδές, όταν λείπει ο οδηγός, γιατί με έναν οδηγό βάρδιας καταλαβαίνετε τα προβλήματα… να μπορώ να μεταφέρω, και εκεί η χαρά μου είναι διπλή γιατί και μεταφέρω και είμαι γιατρός του ανθρώπου που θα χρειαστεί βοήθεια… Δεν έχω πάει διακοπές, αυτές είναι οι διακοπές μου, είναι τρόπος ζωής” επιμένει ο κ. Μαριόλης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ