Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας

Της Άννας Κανδύλη

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Β. Μπράτη οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας καθώς και δύο στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας Πήγασος που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για ομολογιακό δάνειο περίπου 80 εκατ. ευρώ στο οποίο εντάχθηκαν όλα τα δάνεια του ομίλου. Όπως τους αποδίδεται, η χορήγηση έγινε χωρίς να δοθούν επαρκείς εγγυήσεις

Οι κατηγορίες

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά στην κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων. Για ηθική αυτουργία στην απιστία κατηγορούνται οι Γ. Μπόμπολας και Φώτης Μπόμπολας καθώς και δύο στελέχη της Πήγασος.

Μετά την απολογία τους ο Γιώργος Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ο Φώτης Μπόμπολας και τα δυο διευθυντικά στελέχη με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Υπερασπιστική γραμμή

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και προσκόμισαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία είχαν δοθεί εγγυήσεις για τη σύναψη του δανείου που αφορά στο ακίνητο των 11.000 τ.μ. στο Χαλάνδρι, μετοχές, σήματα εντύπων κλπ. Κατατέθηκαν, επίσης, στοιχεία σύμφωνα με τα οποία την περίοδο 2010-2016 κατατέθηκαν 33 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους για τις υποχρεώσεις της εταιρείας. Υποστηρίχθηκε δε πως το ίδιο διάστημα δόθηκαν σε τόκους για τον συνολικό δανεισμό του ομίλου σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ