• Πρωτοφανής απάτη: Πουλούσαν διαμέρισμα φυλακισμένης με ιδιοκτήτρια... σωσία της

  12:21 μμ, Τετάρτη 27 Μάρ 2019 12:21 μμ, Τετάρτη 27 Μάρ 2019

  Στη σύλληψη τριών απατεώνων προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αμαρουσίου εξαιτίας... της παρατηρητικότητας μίας συμβολαιογράφου.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος'', οι δράστες προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους υποψηφίους αγοραστές ενός διαμερίσματος, το οποίο ανήκε σε κρατούμενη των φυλακών Κορυδαλλού, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή.

  Συγκεκριμένα, πήγαν να πουλήσουν διαμέρισμα κρατούμενης σε φυλακές για απόπειρα ανθρωποκτονίας της μητέρας της και της ανήλικης κόρης της. Βρήκαν ''σωσία'' της προκειμένου να εξαπατήσουν υποψήφιους αγοραστές. Την μετέτρεψαν σε καρκινοπαθή με αποκλειστική νοσοκόμα με σκοπό να αποσπούν από τα θύματά τους τα χρήματα της προκαταβολής με το πρόσχημα αγοράς αντικαρκινικών φαρμάκων και νοσηλειών, τα οποία δήθεν θα αφαιρούνταν από την αγορά του 90 τμ. διαμερίσματος στο Μαρούσι.

  Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αμαρουσίου συνέλαβαν την ''αρχηγό'', μία 58χρονη σεσημασμένη για απάτες, τη 42χρονη ''σωσία'', έναν 50χρονο φερόμενο ως μεσίτη, ενώ αναζητούν ακόμη δύο άτομα.

  Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος 1ου ορόφου στην οδό Παραδείσου, στις 30 Μαΐου του 2017 προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού γιατί είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τη μητέρα της αλλά και την κόρη της ηλικίας 4,5 ετών, με ένα κουζινομάχαιρο . Το παιδί απομακρύνθηκε από τη μητέρα του και έκτοτε το διαμέρισμα παρέμενε κλειστό. Τον Οκτώβριο του 2018 οι απατεώνες μπήκαν στο διαμέρισμα, άλλαξαν κλειδαριές και έβαλαν αγγελία πώλησής του αντί για 115.000ευρώ και εμφανίζονταν ως δήθεν νόμιμοι εκπρόσωποι της ιδιοκτήτριας.

  Στις 18 Ιανουαρίου 2019 βρήκαν υποψήφιο αγοραστή μέσω μεσιτικής εταιρείας του 50χρονου κατηγορούμενου, από τον οποίο απέσπασαν σταδιακά 52.000 ευρώ ως προκαταβολή έναντι συνολικού αντιτίμου 128.000 ευρώ.

  Το μεσημέρι της 20ης Μαρτίου, αγοραστές, πληρεξούσιοι, μεσίτες, δικηγόροι τους πήγαν στο γραφείο συμβολαιογράφου για να υπογράψουν το συμβόλαιο. Μετά από λίγο εμφανίστηκε η 58χρονη ''αρχηγός'' προσκομίζοντας διαφορετικό πληρεξούσιο από εκείνο που αναφερόταν στο έντυπο της προκαταβολής της αγοραπωλησίας, το οποίο κρίθηκε ανεπαρκές. Συμφωνήθηκε την επόμενη μέρα να πάνε στο διαμέρισμα, όπου βρισκόταν η ... κατάκοιτη ιδιοκτήτρια ώστε να υπογραφεί το συμβόλαιο παρουσία συμβολαιογράφων από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

  Ενώ βρέθηκαν στο σαλόνι του διαμερίσματος, μία συμβολαιογράφος θέλησε να δει τη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος πριν την υπογραφή του συμβολαίου και πήγε στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόταν η 42χρονη ''σωσίας'' της ιδιοκτήτριας και... κατάκοιτη καρκινοπαθής. Δείχνοντας το δελτίο ταυτότητας, η συμβολαιογράφος διαπίστωσε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα και κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των τριών απατεώνων.

  Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα