Ξεκλείδωμα αυτοκινήτου με δακτυλικά αποτυπώματα

Έχοντας εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία στα κινητά τηλέφωνο η χρήση του αποτυπώματος για να ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητό σου είναι κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Οι εταιρείες αυτοκινήτων θέλοντας να εκσυγχρονιστούν αναζητούν λύσεις όπως αυτή της keyless entry για την είσοδο στο αυτοκίνητο, η οποία μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω εφαρμογών για smartphones είτε με τη χρήση δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Ένα τέτοιο σύστημα παρουσίασε πρόσφατα η Hyundai στο νέο της SUV, το Santa Fe, το οποίο οποίο ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει ακουμπώντας το δάχτυλό του στον ειδικό αισθητήρα σάρωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων στη λαβή της πόρτας. Για να επιτευχθεί το «εύκολο ξεκλείδωμα» τα δαχτυλικά αποτυπώματα του εκάστοτε οδηγού έχουν καταγραφεί πριν, ενώ ένας δεύτερος αισθητήρας του ίδιου είδους βρίσκεται στο μπουτόν της μίζας.

Το σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα καταγραφής περισσότερων του ενός δακτυλικού αποτυπώματος. Από τη στιγμή που ο κάθε οδηγός θα πάρει τη θέση του στο αυτοκίνητο, πίσω από το τιμόνι εκείνο προσαρμόζεται αυτόματα όπως και άλλες συνδεδεμένες λειτουργίες του αυτοκίνητου, όπως η θέση καθρεφτών.

Το σύστημα keyless entry μειώνει επίσης τις πιθανότητες ενός πλαστού αποτυπώματος να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσει tο αυτοκίνητο προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημα ανιχνεύει διαφορές στο επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορα μέρη του δακτύλου. Έτσι, η πιθανότητα να αναγνωρίσει η τεχνολογία ένα δακτυλικό αποτύπωμα που δεν ανήκει στον ιδιοκτήτη, είναι μόνο 1 στις 50.000 καθιστώντας τη πέντε φορές πιο ασφαλή σε σχέση με τη χρήση κλειδιών.

Πηγή: perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ