Αντιδήμαρχος Αθηναίων κατά Διοίκησης Ασύλου Ανιάτων: Δεν μας έδωσαν ποτέ πειστική απάντηση ότι οι καταγγελίες δεν ευσταθούν

«Δεν μας ήρθε ποτέ καμία πειστική απάντηση που να λέει ότι οι καταγγελίες για το Άσυλο Ανιάτων δεν ευσταθούν», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Μαρία Στρατηγάκη. «Η επιτροπή που έχει ορίσει το δημοτικό συμβούλιο για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα έθεσε σε γνώση της προέδρου τις καταγγελίες αλλά δεν μας ήρθε ποτέ καμία πειστική απάντηση που να λέει ότι αυτές οι καταγγελίες δεν ευσταθούν. Ακόμα και αν είχαμε τις απαντήσεις, θα έπρεπε να το πάμε στον εισαγγελέα γιατί δεν είμαστε όργανο το οποίο θα κρίνει αν οι απαντήσεις είναι πειστικές ή όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Στρατηγάκη μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, η κ. Στρατηγάκη.

Παράλληλα, η κ. Στρατηγάκη τόνισε ότι«έχουμε γραπτές και επώνυμες καταγγελίες που αφορούν το θέμα της εκποίησης των ακινήτων μεγάλης αξίας με τρόπο που δεν εγγυώνται τα συμφέροντα του σωματείου. Εμείς δεν έχουμε την αρμοδιότητα να κρίνουμε και να κάνουμε σε βάθος έρευνα αυτές τις καταγγελίες και γι΄αυτό τα στείλαμε στον εισαγγελέα, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων στα θέματα της διαχείρισης και ιδιαίτερα της εκποίησης των ακινήτων».

«Η δικαιοσύνη θα ελέγξει αν η εκποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων που αναφέρονται στις καταγγελίες έγινε με τον σωστό τρόπο και αν ακίνητα εκποιήθηκαν σε πολύ χαμηλότερη αξία από την πραγματική τους, χωρίς να εξασφαλίζονται τα συμφέροντα του σωματείου», πρόσθεσε.

Μάλιστα, η κ. Στρατηγάκη επισήμανε ότι «έχουμε ζητήσει και αλλαγή του νομικού πλαισίου με τον οποίο γίνεται η εποπτεία των φιλανθρωπικών σωματείων. Ο νόμος που ισχύει είναι πάρα πολύ παλιός, είναι από το 1971, χρειάζεται οπωσδήποτε ανανέωση και ταυτόχρονα χρειάζεται να μπουν στο νόμο κάποιες δικλείδες ασφαλείας ώστε να εκσυχρονιστεί ο νόμος και η λειτουργία του δήμου ως εποπτικού οργάνου».

Αναφερόμενη στις καταγγελίες της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων ότι ο δήμος Αθηναίων στέλνει τις καταγγελίες στον εισαγγελέα , η κ. Στρατηγάκη υπογράμμισε ότι «να στείλει στον εισαγγελέα κάποιος έναν φάκελο, δεν συνάδει ούτε με το χαρακτήρα της δημοτικής αρχής και του δημάρχου ούτε με κάποιον σώφρονα άνθρωπο. Έχουμε πολλές άλλες επικοινωνιακές ευκαιρίες, δεν χρειαζόμαστε τον εισαγγελέα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ