Ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλε η Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλαν από το κέντρο Θεσσαλονίκης πολίτες όλων των ηλικιών, χρωμάτων και επιλογών με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού στην κοινωνία και την εκπαίδευση.

Οι ίδιοι, κρατώντας σχετικά πανό στα χέρια τους, σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα μέχρι τον Λευκό Πύργο, με αφετηρία το λιμάνι, παράλληλα με το θαλάσσιο μέτωπο της παραλιακής.

“Μαζευτήκαμε άνθρωποι από διάφορες κοινωνικές ομάδες για να δείξουμε συμβολικά την ευαισθητοποίηση μας για το θέμα του ρατσισμού”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Άρης που συμμετείχε στην ανθρώπινη αλυσίδα.

Η Loreen, φοιτήτρια από τη Γαλλία που βρίσκεται στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος Erasmus φάνηκε ενθουσιασμένη με τη δράση στη οποία επίσης συμμετείχε θέλοντας να εκφράσει την αντίθεσή της στα φαινόμενα σου ρατσισμού.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Balkan Hotspot”.

Η ίδια έκανε ανοιχτό κάλεσμα προς τους Θεσσαλονικείς και με μότο: “Η πόλη καταδικάζει κάθε φαινόμενο διακρίσεων και ρατσισμού όπου κι αν αυτό εκφράζεται” σχημάτισαν την ανθρώπινη αλυσίδα.

Το Balkan Hotspot είναι ένα σχέδιο το οποίο οργανώνεται από τη ΜΚΟ United Societies of Balkans και φιλοξενεί εθελοντές από διαφορετικές χώρες.

Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις είναι φαινόμενα που συναντά κανείς συχνά στην κοινωνία και μόνο ενωμένοι είναι πιο ισχυροί όλοι όσοι αντιστέκονται σε αυτά.

Στο τέλος, περικύλωσαν τον Λευκό Πύργο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Πηγή: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ