• Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Άσυλο!

  4:01 μμ, Πέμπτη 19 Ιουλ 2012 4:01 μμ, Πέμπτη 19 Ιουλ 2012

  Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα και φάρμακα οι 235 ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων. Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, των εκπροσώπων της διοίκησης του ασύλου, καταγγέλθηκε η ΔΕΗ, που έκοψε το ρεύμα στο ίδρυμα, επειδή δεν είχε πληρωθεί το χαράτσι. Και αυτό, παρά το γεγονός, όπως υποστηρίζει η Διοίκηση, ότι το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

  Η διακοπή του ρεύματος έγινε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Άσυλο Ανιάτων, στην οποία καταγγέλθηκε η αναλγησία του ΕΟΠΥΥ καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το Ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του.

  "Οι 235 βαριά ασθενείς" όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ιδρύματος, "που περιθάλπονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη είναι πλέον στο «έλεος» του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μετά την εξώδικη δήλωση του Ιδρύματος με την οποία ο Οργανισμός καθίσταται υπεύθυνος για την επιδείνωση της κατάστασής τους".

  "Τα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας προς το Άσυλο Ανιάτων για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων του - κυρίως ΙΚΑ και ΟΓΑ – προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 είναι οφειλές για το πρώτο εξάμηνο του 2012 και τα υπόλοιπα αφορούν σε οφειλές των δύο Ταμείων από τον Οκτώβριο του 2008 έως το τέλος του 2011", αναφέρει η ανακοίνωση.

  Όπως σημειώνεται, «αποτέλεσμα της πρωτοφανούς - ακόμα και για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας - καθυστέρησης στην εξόφληση των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι να μην έχουν σιτισθεί με κρέας οι ασθενείς εδώ και 1,5 μήνα, γιατί οι προμηθευτές κρέατος έχουν διακόψει την πίστωση προς το Άσυλο».

  Ήδη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο υποσιτισμός των ασθενών έχει αρχίσει να προκαλεί συμπτώματα και επιδείνωση της κατάστασής τους, ειδικά στους κατάκοιτους ασθενείς που έχουν ανάγκη από βιταμίνες, σίδηρο και λευκώματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές από την καθήλωσή τους στο κρεβάτι. Παράλληλα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα, ενώ είναι απλήρωτοι και οι 170 εργαζόμενοι και γιατροί του Ασύλου Ανιάτων, από τον περασμένο Μάρτιο".

  Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Άσυλο Ανιάτων περιέγραψαν στη συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ασύλου Ανιάτων κα. Ιωάννα Ηλιάδη, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων γιατρός κ. Παντελής Ξένος και η υπεύθυνη της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ασύλου κα. Άννα Δανοπούλου.

  «Το Ίδρυμα βρίσκεται πια σε αδιέξοδο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μη καταβολής των χρεών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων του. Εδώ και σχεδόν 2 μήνες προσπαθούμε να βρούμε μία λύση, αλλά βρίσκουμε τις πόρτες κλειστές», είπε η πρόεδρος του Ασύλου κα. Ιωάννα Ηλιάδη.

  «Γι αυτό το λόγο επιδώσαμε – συνέχισε η κα. Ηλιάδη - στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εξώδικη διαμαρτυρία προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους ασθενείς. Παράλληλα, με επιστολές μας προς τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας κ. κ. Α. Λυκουρέντζο, Γ. Στουρνάρα και Γ. Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και αρμόδιο για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Μ. Σαλμά, τους ενημερώνουμε για την κατάσταση που επικρατεί και τα χρέη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Το επόμενο μας βήμα θα είναι να απευθυνθούμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καθώς πλέον κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα