Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία – ΦΩΤΟ

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους.

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της παγωνιάς τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας και του δήμου Αμυνταίου, με αποφάσεις των δημάρχων, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, στον δήμο Σερβίων Βελβεντού στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στις δημοτικές ενότητες Σερβίων και Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10:15 το πρωί. Στον δήμο Εορδαίας τα σχολεία θα ξεκινήσουν με μία ώρα καθυστέρηση.

Οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν ακόμη και τα 9 Μποφόρ προκαλούν προβλήματα από τα ξημερώματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Κλειστές είναι οι γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι. Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου και στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Καβάλα-Λιμένας Θάσου, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό θα είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο οδικό δίκτυο. Το βράδυ στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρδίτσας, “δίπλωσε” φορτηγό και αρκετά οχήματα “κόλλησαν” για αρκετή ώρα στο σημείο. Σε επιφυλακή βρίσκονται τα εκχιονιστικά στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ, lamiareport.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: ilamia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ