Έτοιμος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο παπάς με τη Harley

Οριστικά θα βγάλει τα ράσα ο ιερέας με τη Harley από τον Βόλο, αφού τον υποχρεώνει το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο που επικύρωσε την απόφαση του Πρωτοβάθμιου και τον καθαίρεσε με την κατηγορία της πορνείας, επειδή πήρε διαζύγιο από την πρώτη σύζυγό του και παντρεύτηκε την μητέρα του παιδιού του.

Ο 48χρονος Γεώργιος Δεληκώστας είχε προσφύγει στο Δευτεροβάθμιο, καθώς η Μητρόπολη Δημητριάδος τού είχε επιβάλει την ποινή της καθαίρεσης λόγω πορνείας και σκανδαλισμού των πιστών. Όμως, ο ιερέας δεν φαίνεται διατεθειμένος να παρατήσει τα όπλα. Όπως είπε, θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, από τα οποία θα ζητήσει ακύρωση των αποφάσεων των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Στη σελίδα του στο Facebook σχολίασε την απόφαση με τίτλο «Θέλει μαγκιά» και link που παραπέμπει στο ομώνυμο τραγούδι του Φίλιππου Πλιάτσικα και της Ευσταθίας:

«Μετά από μία επεισοδιακή δίκη με πάρα πολλές εντάσεις, η συντηρητικότητα και ο αναχρονισμός που διαπνέει την Επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία της στην πράξη που έχει υιοθετήσει την τελευταία δεκαετία και μιλώ για την αγάπη υπό όρους και αφού χρησιμοποίησε συγκεκριμένους κανόνες, ερμηνεύοντάς τους με συγκεκριμένο τρόπο, την οδήγησαν στην επικύρωση της αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, δηλαδή την απόφαση της καθαιρέσεως μου από την τάξη των κληρικών και την επαναφορά μου στην τάξη των λαϊκών».

Κάτω από την ανάρτησή του ακολουθούν σχόλια συμπαράστασης προς το πρόσωπο του πρώην ιερέα, ο οποίος προκαλεί και πάλι έκπληξη με δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην αρχίσει να ντύνεται με πολιτικά ρούχα, αλλά να διατηρήσει την ενδυμασία των ιερέων:

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα σταματήσω να φοράω τα ράσα».

Ο «παπάς με τη Harley» που απέκτησε αυτό το παρατσούκλι λόγω της μεγάλης αγάπης που έχει στις συγκεκριμένες μηχανές, βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2016. Τότε, οι πιστοί είχαν κάνει εκστρατεία για την παραμονή του ιερέα στην ενορία της Παναγίας Τρύπας Βόλου, όμως τελικά μετατέθηκε στο ναό της Ευαγγελίστριας στην Άνω Γατζέα.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, κληρικοί τον είχαν καταγγείλει για «σκανδαλισμό», ότι δηλαδή προκαλεί με την καθημερινότητά του αφού οδηγεί μηχανή Harley, καπνίζει πίπα και πίνει καφέ με πιστούς.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: dikastiko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ