Ποινική δίωξη σε 17 άτομα για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων με πλαστά πιστοποιητικά

Της Άννας Κανδύλη

Ποινική δίωξη για 11 συνολικά αδικήματα ασκήθηκε σε 17 άτομα για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Πρόκειται για την υπόθεση που ξεκίνησε με αφορμή την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου και κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής διαπιστώθηκε άλλη μία περίπτωση κρατουμένου, ο οποίος αποφυλακιστεί παρανόμως.

Ειδικότερα, τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του, ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση,ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση πλαστού εγγράφου,έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού,χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Στην υπόθεση εμπλέκονται εκτός από τους δύο κρατούμενους, άλλα 15 πρόσωπα, μεταξύ αυτών γιατροί και υπάλληλοι σε επιτροπές του ΚΕΠΑ τα οποία εκλήθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή κατά της διαφθοράς ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ