SOS από τους γιατρούς στο Κρατικό της Νίκαιας: Το νοσοκομείο είναι στον αέρα

” Στον αέρα” καταγγέλλει ότι βρίσκεται το νοσοκομείο της Νίκαιας ο εκπρόσωπος γιατρών στο δ.σ Παναγιώτης Παπανικολάου. Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο κ. Παπανικολάου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά απέπεμψε τον αναπληρωτή διοικητή με αποτέλεσμα να μη γίνεται καμία προμήθεια.

«Την περασμένη Δευτέρα, αιφνιδιαστικά, η κυβέρνηση χωρίς να έχει ετοιμάσει κάποια διάδοχη λύση, αποπέμπει και τον σημερινό αναπληρωτή διοικητή. Σήμερα, το νοσοκομείο είναι τελείως στον αέρα, δεν έχει διοίκηση, να μην υπογράφουν οι οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες τίποτα, να έχουν σταματήσει να μπαίνουν στο νοσοκομείο τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικά υλικά και οποιαδήποτε προμήθεια και να βρίσκεται το νοσοκομείο μπροστά σε ένα λειτουργικό τραγικό αδιέξοδο», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο γενικός γραμματέας ΟΕΝΓΕ και εκπρόσωπος των γιατρών στο δ.σ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου.

«Επειδή η κάθε κυβέρνηση, με δική της ευθύνη, επιλέγει, αντικαθιστά. Επιλογή της κυβέρνησης ήταν να τον διορίσει, επιλογή της κυβέρνησης να τον παύσει, επιλογή της κυβέρνησης να αναθέσει την διοίκηση στον αναπληρωτή διοικητή και να μην φέρει άλλον», πρόσθεσε ο κ. Παπανικολάου και τονίζοντας ότι «βλέπουμε έναν πανικό μετάθεσης ευθυνών και έχει παραλύσει το νοσοκομείο. Πολύ φοβάμαι ότι όλη αυτή η ιστορία κρύβει από πίσω της την επιδίωξη να υποβαθμιστεί και να δυσφημιστεί το νοσοκομείο. Το νοσοκομείο κινδυνεύει».

Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου σημείωσε ότι «απόλυτη ευθύνη των υπουργών Υγείας ο τρόπος με τον οποίο ήρθε στη δημοσιότητα το Νοσοκομείο μας. Θα έπρεπε να έρθει στην επικαιρότητα για την τεράστια και συνεχιζόμενη επιστημονική και κοινωνική του προσφορά στην δημόσια περίθαλψη. Το νοσοκομείο μας είναι το πρώτο στην εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών, 123.000 επείγοντα περιστατικά εξυπηρετήθηκαν το 2018». πρόσθεσε.

Ο κ. Παπανικολάου εκτίμησε ότι «ενώ η απομάκρυνση του τέως διοικητή είχε γίνει πολύ πριν βγει στη δημοσιότητα το θέμα με τα πλαστά πτυχία και ο λόγος για την απομάκρυνση ήταν άλλος, ότι δεν ακολούθησε την πολιτική της κυβέρνησης για το κυλικείο του νοσοκομείου. Όλοι ξέρουν ότι η ρίζα του κακού για το κυλικείο είναι η σκανδαλώδης σύμβαση που υπάρχει 20 χρόνια από την εποχή Σημίτη και καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε ποτέ να την καταργήσει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ