Συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας ετοιμάζουν οι αγρότες

Συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της Λάρισας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν πάρει. Σήμερα, νέα τρακτέρ κατέφθασαν στο μπλόκο από περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ αναμένονται και άλλα, προκειμένου να ενισχύσουν, το μπλόκο το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας – μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων θα καθοριστούν στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει στη Νίκαια την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ενώ αναφερόμενος στην πρόσκληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη, για διάλογο, είπε ότι είναι «προσχηματική».

«Η πρόσκληση για διάλογο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είναι προσχηματική. Και αυτό διότι μας είπε πως ικανοποίησε τα αιτήματά μας 14 Δεκεμβρίου και πως εμείς αλλάξαμε τα αιτήματά μας τώρα, υπονοώντας ότι κάνουμε αντιπολιτευτική κίνηση. Τα αιτήματά μας είναι, όμως, ακριβώς τα ίδια και επειδή δεν μας τα ικανοποίησε γι’ αυτό είμαστε στον δρόμο. Συνεπώς δεν έχει νόημα να πάμε σε έναν τέτοιο διάλογο, απλά για να λέμε ότι έγινε διάλογος. Αν έχουν λύσεις μπορούν να τις ανακοινώσουν και να συζητήσουμε» σημείωσε ο κ. Μαρούδας.

Υπενθυμίζεται, πως οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας έχουν αποκλείσει για τετάρτη ημέρα την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ