Ποινές έως 20 χρόνια για τα γερμανικά υποβρύχια

Της Άννας Κανδύλη

Ποινές που ξεκινούν από 5 χρόνια φυλάκισης και φτάνουν τα 20 έτη κάθειρξη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 21 κατηγορούμενους που έκρινε ένοχους για την υπόθεση των υποβρυχίων. Στους 20 από αυτούς το δικαστήριο χορήγησε ανασταλτικό στην έφεση κι έτσι δεν παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή. Στον μόνο που δεν έδωσε είναι ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλωντ Όσβαλτ ο οποίος πριν περίπου δυο μήνες έσπασε το «βραχιολάκι» κι έκτοτε καταζητείται. Η ποινή φυλάκισης των 5 ετών όμως που του επιβλήθηκε είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.

Εγγύηση « μαμούθ» στον Σωτήρη Εμμανουήλ

Η μεγαλύτερη ποινή, των 21 ετών επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ ο οποίος για να παραμείνει ελεύθερος θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση «μαμούθ» 2,5 εκ.ευρώ.Παράλληλα του επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι καθώς και εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, επιβλήθηκαν στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών ενώ ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός που το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών θα πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση επίσης 500.000 ευρώ. Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της διεύθυνσης εξοπλισμών Αντώνης Κάντας καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και ο αντιπρόσωπος εξοπλιστικών στη χώρα μας Παναγιώτης Ευσταθίου σε 9 χρόνια με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ