Νέος νόμος στη Σαουδική Αραβία – Οι γυναίκες θα μαθαίνουν ότι πήραν διαζύγιο με… sms

Νέος, επαναστατικός για τα δεδομένα της Μέσης Ανατολής, νόμος ψηφίστηκε στη Σαουδική Αραβία και δίνει το δικαίωμα στις γυναίκες να γνωρίζουν αν έχουν χωρίσει.

Πλέον τα δικαστήρια θα είναι υποχρεωμένα να ενημερώνουν με sms τις συζύγους ότι έχουν χωρίσει, κάτι που έως τώρα δεν γίνονταν και πολλές γυναίκες αν και είχαν χωρίσει, δεν το γνώριζαν. Ήταν ευρέως διαδεδομένη πρακτική των ανδρών να παίρνουν διαζύγιο χωρίς να ενημερώνουν τη γυναίκα τους γι’αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικούν τα δικαιώματα τους , όπως η διατροφή κλπ.

Η αρχή του εκσυγχρονισμού του δικανικού συστήματος της Σαουδικής Αραβίας προς την κατεύθυνση της ισότητας- που έχει ακόμα μεγάλο δρόμο – ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, όταν επετράπη στις γυναίκες να οδηγούν, με την κατάργηση του ανεκδιήγητου νόμου που όχι απλά απαγόρευε στις γυναίκες να έχουν δίπλωμα οδήγησης, αλλά προέβλεπε πολύ σκληρή ποινή για όσες τολμούσαν να τον παραβούν.

Το επόμενο βήμα ήταν να επιτρέψουν στις γυναίκες να παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες, δραστηριότητα που μέχρι πρότινος φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με την κατάργηση του νόμου που απαγόρευε στις γυναίκες, παρά τα προσόντα τους, να διεκδικούν θέσεις εργασίας που παραδοσιακά ήταν ανδρική υπόθεση.Τι άλλο δεν μπορούν να κάνουν οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία χωρίς την ανδρική έγκριση (Πατέρα, αδερφού, συζύγου);-Αίτηση για διαβατήριο-Ταξίδι στο εξωτερικό-Γάμος-Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού-Έναρξη επιχείρησης-Επιλεγμένο και όχι υποχρεωτικό χειρουργείο-Αποφυλάκιση

ΠΗΓΗ:RT

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ