Η TOTAL EREN αντλεί 200 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση χαρτοφυλακίου ηλιακής και αιολικής ενέργειας ισχύος 162 MW

Η Total Eren, ηγετικός Ανεξάρτητος Παραγωγός Ηλεκτρικής Ενέργειας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με έδρα το Παρίσι, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σήμερα την επιτυχή αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους 200 Εκ. € για το χαρτοφυλάκιο ηλιακών και αιολικών μονάδων της που βρίσκονται στην Ελλάδα. Οι σχετικές μονάδες αντιπροσωπεύουν συνολικά ισχύ 162 MW.

Η αναχρηματοδότηση ανέρχεται στα 200 Εκατ. €, μέσω κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου με την Eurobank Ergasias να ενεργεί ως αποκλειστικός διοργανωτής με συμμετοχή ποσού 130 Εκ. €., ενώ η Alpha Bank καλύπτει τα υπόλοιπα 70 Εκ. €. Επιπλέον η Eurobank Ergasias θα χρηματοδοτήσει ΦΠΑ ύψους 1,9 Εκ. Ευρώ.

Τμήμα του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρη εξόφληση υφιστάμενου χρέους ύψους 110 Εκ. € προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία είχε χρηματοδοτήσει το χαρτοφυλάκιο τεσσάρων αιολικών και επτά φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 127 MW και 35 MW αντίστοιχα, από το 2015.

Το υπόλοιπο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των στόχων ανάπτυξης της Total Eren και θα επιστρέψουν περαιτέρω επενδύσεις σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα.

Η Total Eren δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα από το 2012, εισερχόμενη στην αγορά σε μια δύσκολη περίοδο για την εθνική οικονομία. Έκτοτε, η Total Eren συγκρότησε μια έμπειρη και συμπαγή ομάδα 40 ατόμων, ανασυγκροτήθηκε στην τοπική της θυγατρική Eren Hellas και ανέπτυξε με επιτυχία ισχυρούς δεσμούς με σημαντικούς τοπικούς οικονομικούς και βιομηχανικούς συνεργάτες.

Στην Ελλάδα, η Total Eren διαθέτει μια συνολική μικτή εγκατεστημένη ισχύ 290 MW (260 MW αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων εν λειτουργία καθώς και 30 MW αιολικών έργων υπό κατασκευή). Μελλοντικά η Total Eren επιδιώκει την ανάπτυξή της στην Ελληνική αγορά με περισσότερα από 300 MW αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων υπό ανάπτυξη στο το τέλος του έτους. Την 10η Δεκεμβρίου 2018, η Total Eren, στη δεύτερη δημοπρασία για Αιολικά Πάρκα της Ελληνικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), μειοδότησε για ένα αιολικό έργο ισχύος 14.4 MW, με την ονομασία “Mάνδρα”.

Ο Πάρης Μουράτογλου, Πρόεδρος της Total Eren, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε την επιτυχή αναχρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του χαρτοφυλακίου μας στην Ελλάδα, ένα νέο ορόσημο σε μια χώρα η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής ανάπτυξής μας από την ίδρυση μας το 2012. Τα 290 MW αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων εν λειτουργία ή υπό κατασκευή, απεικονίζουν τη συνεχή δέσμευση και την εμπιστοσύνη μας στις πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες που προσφέρει η Ελληνική αγορά ενέργειας».

Η Total Eren, ιδρυθείσα το 2012 από τον Πάρη Μουράτογλου και τον David Corchia, δημιούργησε ένα σημαντικό και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο αιολικών, φωτοβολταϊκών και υδροηλεκτρικών περιουσιακών στοιχείων που αντιπροσωπεύουν μικτή εγκατεστημένη ισχύ που υπερβαίνει τα 1.300 MW, εν λειτουργία ή υπό κατασκευή, παγκοσμίως. Μέσω συνεργασιών με τοπικούς κατασκευαστές, η Total Eren αυτή τη στιγμή αναπτύσσει πολυάριθμα έργα ενέργειας σε χώρες και περιοχές όπου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνιστούν μια οικονομικά βιώσιμη λύση στην αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας, όπως στην Ασία -Ειρηνικό, στην Αφρική και στην Λατινική Αμερική.

Στόχος είναι να επιτύχει μια παγκόσμια μικτή εγκατεστημένη ισχύ που υπερβαίνει τα 3 GW έως το 2022. Την 1η Δεκεμβρίου 2017, η Total S.A, η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας, απέκτησε έμμεση συμμετοχή 23% στην Total Eren. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.total-eren.com.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ