“Ξεχασμένα” 75 παιδιά στα νοσοκομεία Παίδων

Τουλάχιστον 75 υγιή παιδιά βρίσκονται στα αζήτητα στα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας λόγω έλλειψης κατάλληλων δομών φιλοξενίας αλλά και του κενού που υπάρχει στον υφιστάμενο νόμο.

Παιδιά ελληνικής καταγωγής αλλά και προσφυγόπουλα, από νεογέννητα έως και 16 ετών, που μεταφέρθηκαν για προληπτικό έλεγχο στο νοσοκομείο, ζουν από ένα μήνα μέχρι και εξάμηνο στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού χωρίς να χρειάζονται νοσηλεία. Μένουν εκεί, μετά από εισαγγελική εντολή καθώς είτε είναι ασυνόδευτα είτε λόγω ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος που ζούσαν κρίθηκε σκόπιμο να μετακινηθούν.

Για να γνωστοποιηθεί η κατάσταση αυτή, χθες πραγματοποιήθηκε τρίωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας από τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία στο προαύλιο των εγκαταστάσεων.

Οι γιατροί αναδεικνύουν το γεγονός ότι οι περιπτώσεις παιδιών που ξεχνιούνται στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δηλώνουν ότι δεν επαρκούν και δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση να διαχειριστούν τέτοια περιστατικά.

Την αναγκαιότητα για άμεση εξεύρεση λύσης εντείνει και η συμπεριφορά που αναπτύσσουν τα ιδρυματοποιημένα παιδιά. Οι γιατροί μιλούν για πύκνωση των περιστατικών βίας στον χώρο του νοσοκομείου.

Κάνουν έκκληση να ανοίξουν όλες οι προνοιακές δομές που έχουν κλείσει, να γίνει πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού και να γίνει εφικτή η πρόσβαση για τα παιδιά αυτά στην εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Συντακτών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ