Τρόμος για τον αρχαιοφύλακα της Πνύκας – “Θα ξαναέρθουμε…” του είπαν οι κουκουλοφόροι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, τα δύο άτομα που προκάλεσαν φθορές σε φυλάκιο της Πνύκας και απείλησαν τον αρχαιοφύλακα που βρισκόταν στο σημείο, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Οι φθορές προήλθαν από πέτρες που πέταξαν προς το φυλάκιο (έσπασαν ένα τζάμι).

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι δράστες φώναξαν στον αρχαιοφύλακα πως «εάν διώξετε πάλι ανθρώπους, θα ξαναέρθουμε εδώ και θα δείτε…».

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων

“Νέο επεισόδιο επίθεσης χθες το βράδυ και ώρα 21:00, εναντίον Αρχαιοφύλακα αυτή τη φορά, στους λόφους του Φιλοπάππου.

Δυο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Αρχαιοφύλακα που εκτελούσε βάρδια εκείνη την ώρα σε φυλάκιο στον λόφο της Πνύκας, απειλώντας τον, εκφοβίζοντας τον και σπάζοντας το τζάμι του φυλακίου με βαριοπούλα.

Είναι απαράδεκτο λίγους μήνες μετά το θάνατο του άτυχου νεαρού στους λόφους του Φιλοπάππου να μην έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των εργαζομένων αρχαιοφυλάκων, όσο και του Αρχαιολογικού Χώρου. Ζητάμε την άμεση αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς (πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟΑ, Δήμου Αθηνών, Ελληνική Αστυνομία) ώστε επιτέλους να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά.

Είναι αδιανόητο να μην μπορεί η πολιτεία να προστατεύσει τους εργαζομένους του συγκεκριμένου Αρχαιολογικού Χώρου παρά και τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Η ΠΕΥΦΑ σε έκτακτη συνεδρίαση της αποφάσισε για την προστασία των εργαζομένων να αποσύρει όλα τα μέλη της (Αρχαιοφύλακες – Νυχτοφύλακες) σε ασφαλές μέρος έως ότου ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα”, αναφέρει η Ένωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ