Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων: Οι δεσμεύσεις του Πρόεδρου της ΝΔ για διάλογο με τους φορείς δεν μετουσιώθηκαν σε πράξη

“Με αφορμή την εκδήλωση για τα ζώα συντροφιάς που διοργάνωσε το κόμμα της ΝΔ, ως Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι φυσικά και θεωρούμε θετική κάθε προσπάθεια ανάδειξης του θέματος. Άλλα δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι οι δηλώσεις και οι δεσμεύσεις του Πρόεδρου της ΝΔ για διάλογο με τους φορείς δεν μετουσιώθηκαν σε πράξη, διότι στην εκδήλωση απουσίαζαν σημαντικοί θεσμικοί φορείς μεταξύ άλλων ο Συνήγορος του Πολίτη, το Λιμενικό, η Ελληνική Αστυνομία, οι εθελοντές κτηνίατροι. Επίσης με εξαίρεση μιας μόνο φιλοζωικής οργάνωσης, το φιλοζωικό κίνημα έλαμψε δια της απουσίας του”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Συ.Ζω.Σω.Ελ., Ευάγγελος Παλαιοδήμος.

“Τέλος, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ, που αφορούν την απαλοιφή των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε τα φιλοζωικά σωματεία να κάνουν την δουλεία τους, δεικνύει την πλήρη άγνοια Ευρωπαϊκών Κανονισμών και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης που έχουμε υπογράψει ως χώρα και οφείλουμε να εφαρμόζουμε. Λόγω όλων αυτών που αναφέρθηκαν, δεν μας αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, ότι το θέμα της προστασίας των ζώων συντροφιάς αντί να γίνεται θέμα πολιτικών διενέξεων και μικροκομματικής εκμετάλλευσης, θα αντιμετωπιστεί από την Ελληνική Πολιτεία και από όλα τα κόμματα με την δέουσα σοβαρότητα”, σημειώνει στην ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Συ.Ζω.Σω.Ελ. και προσθέτει:

“Ως φορέας αταλάντευτα θα επιμείνουμε όπως κάνουμε από το 1982 στην αυστηρή εφαρμογή της Εθνικής και πρωτοποριακής νομοθεσίας καθώς και της Κοινοτικής”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ