Νέα στοιχεία για την απόδραση Όσβαλντ – Έκανε… ποδήλατο στη βεράντα πριν εξαφανιστεί

Στατικό ποδήλατο στη βεράντα του σπιτιού του στου Ζωγράφου έκανε ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ από τις 12.50 έως και τις 13.56 σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ” προκειμένου να μην κινήσει υποψίες.

Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν λίγα λεπτά μετά την προσέλευσή του στο διαμέρισμα συνοδεία αστυνομικών, να βγαίνει στη βεράντα και με αθλητική περιβολή να κάνει γυμναστική. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν πως ο καταζητούμενος πλέον ήθελε να δει αν τον παρακολουθούν , να μην κινήσει υποψίες και να αποπροσανατολίσει τις διωκτικές αρχές, στην περίπτωση που τον είχαν υπό επιτήρηση.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ φαίνεται να είχε… χρονομετρήσει τις ενέργειες φυγής του, γι’ αυτό άφησε και την πόρτα του σπιτιού ανοικτή για να μη χάσει χρόνο, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Το χρονικό της φυγής του Όσβαλντ ξεκινάει στις 12.50 όταν με τη συνοδεία αστυνομικών επιστρέφει στο σπίτι του στου Ζωγράφου, στις 13.56 σπάει το ”βραχιολάκι” δίνοντας σήμα στην ανάδοχο εταιρεία η οποία στις 13.59 ειδοποιεί την Αστυνομία, με το πρώτο περιπολικό να φθάνει στις 14.12 που βρήκε ανοικτή την πόρτα ενώ στις 14.14 έφθασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και βρήκαν τον κόφτη και το κομμένο βραχιολάκι.

Στο μεταξύ, από τις πρώτες έρευνες φαίνεται να έχει αποκλειστεί σε μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο διαφυγής του στο εξωτερικό και θεωρείται πιθανό να έχει βρει κάποιο καταφύγιο σε Αττική ή επαρχία και δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να διαφύγει από την Ελλάδα οδικώς ή ακτοπλοϊκώς γι’ αυτό έχει δοθεί σήμα σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας και τα λιμάνια για ένταση των ελέγχων εντοπισμού του.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ