Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ στον Realfm 97,8: Προεκλογική παροχολογία οι 10.000 προσλήψεις

Στις 10.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων μετά τη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Ο έλεγχος των προσλήψεων Δημοσίου στη χώρα μας εξαρτάται από το θέμα των θεσμών. Τους αφορά αποκλειστικά και μόνο η δημοσιονομική υπόθεση, αυτό δεν σημαίνει ότι 10.000 δεν χαρακτηρίζονται πλέον δημόσιοι υπάλληλοι. Η επιδότηση όπως ονομάστηκε από το Κράτος προς την Εκκλησία θα υπάρχει για τους 10.000 ιερείς. Θα βγαίνει από τον κρατικό κορβανά και αυτό ενδιαφέρει τους θεσμούς στον έλεγχο των δημοσιονομικών που γίνεται. Μακάρι να γίνει έτσι, αλλά αυτό το έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές… Μακάρι να γίνουν αυτές οι προσλήψεις, αλλά δεν το βλέπουμε. Βλέπουμε ότι είναι καθαρά μία παροχολογία προεκλογική” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, χαρακτηρίζοντας τα όσα ειπώθηκαν χθες από τον κ. Τζανακόπουλο ως “αστεία δικαιολογία”.

Σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 14 Νοεμβρίου ο κ. Πάιδας ανέφερε:“Είναι μία ενέργεια που ήταν φυσικό να γίνει, μετά από συναντήσεις που είχαμε με την κ. Ξενογιαννακοπούλου και τον κ. Τσακαλώτο για τα οικονομικά θέματα, όπου φυσικά δεν πήραμε καμία απάντηση. Ήταν σχεδόν σε όλα αρνητικοί”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ