Δήλωση συμπαράστασης στον Γιάννο Παπαντωνίου από 13 συμμαθητές του

Επιστολή συμπαράστασης στην εφημερίδα τα “ΝΕΑ” απέστειλαν 13 συμμαθητές του Γιάννου Παπαντωνίου από το Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας, ανάμεσά τους ο νομικός και πρώην υπουργός Νίκος Αλιβιζάτος.

Στην επιστολή τους αυτή, η οποία δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, οι συμμαθητές του κ. Παπαντωνίου που βρέθηκαν στα ίδια θρανία με τον πρώην υπουργό, χωρίς να αναφέρονται στις κατηγορίες που τον βαραίνουν, δηλώνουν ότι παρακολουθούν την δοκιμασία του παλαιού συμμαθητή τους και εκφράζουν την πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της.Μάλιστα, τονίζουν ότι «η διαπόμπευσή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύει έλλειψη πολιτισμού», ενώ εκτιμούν ότι «η προσωρινή κράτηση ενός κατηγορούμενου δεν συνιστά απονομή της δικαιοσύνης, αλλά μέτρο προς διευκόλυνση της δίκαιης απονομής της και ότι μπορεί να έχει εξοντωτικές συνέπειες για την ζωή του καθενός. Συνεπώς πρέπει να διατάσσεται μόνο σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις και τέτοιες δεν φαίνεται να συντρέχουν εν προκειμένω».

«Ο Γιάννος Παπαντωνίου υπήρξε ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομίας από την Μεταπολίτευση του 1974, τίμησε την Ελλάδα και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο σε ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά της, την είσοδό της στην ΟΝΕ»,σημειώνουν αναφερόμενοι στα πολιτικά επιτεύγματα του πρώην υπουργού.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στον συμμαθητή μας και τη σύζυγό του το ταχύτερο», καταλήγουν στην επιστολή συμπαράστασης οι 13 συμμαθητές του κ. Παπαντωνίου.Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ