Επεισόδιο μεταξύ του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς και εργαζόμενης – Κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα

Χειροδικία του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς σε εργαζόμενη κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ανέφερε πως «συνελήφθη χθες από την Αστυνομία με την αυτόφωρη διαδικασία και πέρασε πέντε ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση» της πόλης.

Να σημειωθεί ότι χθες ο διοικητής του νοσοκομείου και η εργαζόμενη βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς. Εκεί ο Θεόδωρος Ρεβενάκης μήνυσε την εργαζόμενη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ενώ η εργαζόμενη τον μήνυσε για σωματική βλάβη που υπέστη κατόπιν χειροδικίας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Αν είναι δυνατόν. Τι άλλο θα δούμε με κάποιους τσαμπουκάδες Διοικητές Νοσοκομείων. Να είχαν προϊστάμενο Αν. Υπουργό να έμοιαζαν.

Χθες το μεσημέρι (22/10/2018) 13:30 υπάλληλος της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με σοβαρά προβλήματα υγείας διαπιστωμένα από ΚΕΠΑ πήγε στο γραφείο του Διοικητή και ζήτησε ραντεβού από την Γραμματέα του για να θέσει ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακή αντιμετώπισή της. Πριν μία εβδομάδα είχε επισκεφθεί και τον Αν. Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και έθεσε τα προβλήματα που την απασχολούν. Ο Αν. Διοικητής της ΥΠΕ υποσχέθηκε την παρέμβασή του στον Διοικητή του Νοσοκομείου κάτι που προφανώς έκανε. Αυτό εκνεύρισε τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής άκουσε την συνομιλία της υπαλλήλου με τη Γραμματέα του για το ραντεβού που ζητούσε αφού ήταν στην πόρτα του γραφείου του και αναίτια επιτέθηκε στην υπάλληλο. Την έσπρωχνε βίαια και χειροδίκησε εναντίον της. Η υπάλληλο υποβασταζόμενη επισκέφθηκε τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Οι ιατροί διαπίστωσαν τον τραυματισμό της (χειροδικία, κάκωση ώμου). Μάλιστα της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια 3 ημερών. Υποβλήθηκε μήνυση στον Διοικητή από την υπάλληλο και ο Διοικητής συνελήφθη και κρατήθηκε 5 ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στην υπάλληλο και σήμερα θα καταθέσει αναφορά στον Εισαγγελέα.

Αν έχει «λίγη τσίπα» ο Αν. Υπουργό Υγείας θα πρέπει σήμερα να παραιτήσει τον «τσαμπουκά» Διοικητή ο οποίος αντί να ασχολείται με το Νοσοκομείο που στην κυριολεξία καταρρέει, τιμωρεί, χειροδικεί όποιον διαφωνεί με την αλλοπρόσαλλη διοίκησή του. Τιμωρείται όποιος διεκδικεί καλύτερες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας. Τι άλλο θα δούμε. Νέο ύφος και ήθος από την πρώτη φορά «αριστερή» κυβέρνηση.

Η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στην δημοσιότητα και την ιατρική γνωμάτευση

Η απάντηση του Διοικητή

Σε κατασκευασμένα και ψευδή συμβάντα που έχουν σκοπό την εξόντωσή του αποδίδει ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς , Θεόδωρος Ρεβενάκης, τις καταγγελίες περί εμπλοκής του σε χειροδικία σε βάρος εργαζόμενης με αναπηρία στη νοσηλευτική υπηρεσία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

“Η προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων και μηχανισμών -μέσω κατασκευασμένων και ψευδών συμβάντων- να πλήξουν το κύρος, την αξιοπρέπεια και εν τέλει να με εξοντώσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, για τους δικούς τους πολιτικούς σκοπούς, θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό. Η υγιής συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων, προκειμένου να προχωρήσει το έργο εξυγίανσης, ανασυγκρότησης και ηθικοποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας συνεχίζεται και καμία επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρων δεν μας πτοεί” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ Ρεβενάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ στο Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, έθεσε το θέμα στην Βουλή και δη στον Ανδρέα Ξανθό, τον οποίο ερωτά:

«1. Προτίθεστε να δώσετε εντολή για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για το αναφερόμενο περιστατικό για το οποίο έχει κατατεθεί έγκληση σε βάρος του διοικητή του νοσοκομείου;

2. Προτίθεστε να καλέσετε το σωματείο των εργαζομένων αλλά και την ένωση των γιατρών προκειμένου να σας εκθέσουν τη δυσλειτουργία σε βάρος του νοσοκομείου που δημιουργείται από τον τρόπο λειτουργίας και άσκησης των καθηκόντων του συγκεκριμένου διοικητή;».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ