• "Πόλεμος" για το νερό στη Νάξο - Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

  1:33 μμ, Κυριακή 21 Οκτ 2018 1:33 μμ, Κυριακή 21 Οκτ 2018

  Έντονες είναι οι αντιδράσεις των αγροκτηνοτρόφων Δαμαρίωνα και Φιλωτιού, για το έργο της μεταφοράς του νερού από τη γεώτρηση του Άι Λια στο δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα και τα δυτικά παράλια της Νάξου.

  Το Σάββατο το πρωί συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να περιφρουρήσουν την εκτέλεση του έργου και «να διασφαλίσουν την ομαλότητα» όπως ανέφεραν στο naxostimes αστυνομικές πηγές.

  Οι διαμαρτυρόμενοι, στην προσπάθειά τους να περάσουν προς τον Αϊ Λια συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σχηματίσει κλοιό κατά μήκος του δρόμου.

  «Δεν θα αφήσουμε να εκτελεστεί το έργο» δήλωσε στο naxostimes μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δαμαριώνα. «Είμαστε αποφασισμένοι, καθημερινά να βρισκόμαστε εδώ και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το έργο θα σταματήσει» σημείωσε.

  Ωστόσο ο π. Πρόεδρος του Δαμαριώνα Μιχάλης Καλαϊτζής δήλωσε ότι ουδέποτε ήρθε σε συνεννόηση με τον κ. Νόκα, ούτε όρους έθεσε εκ μέρους των συντονιστικών επιτροπών, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής. «Εγώ επικοινώνησα με τον κ. Νόκα, αλλά ουδέποτε δεν έθεσα όρους, ούτε σε κάποια συμφωνία ήρθα μαζί του» είπε.

  Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αγροκτηνοτρόφοι ζητούσαν την παρουσία του δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη, όπως και των αντιδημάρχων Μανώλη Πολυκρέτη και Δημήτρη Λιανού στην περιοχή, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν.

  Μάλιστα, ένας εξ αυτών επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και τους ζήτησε να έρθουν να δουν «τα πρωτόγνωρα πράγματα που συμβαίνουν στον Αϊ Λια με την παρουσία των ΜΑΤ».

  Αμέσως μετά τις συγκρούσεις και την ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, κάποιος από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες ένοιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάξου. Κάποιοι έκαναν λόγο για χτύπημα από γκλοπ αστυνομικού, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τίποτα δεν έχει τελειώσει αφού οι αγροκτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να σταματήσουν το έργο.

  Από την άλλη πλευρά και η δημοτική αρχή επιμένει στη συνέχιση του έργου και στη μεταφορά νερού στο δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα Νάξου.

  «Έχει αναλάβει ο Εισαγγελέας και οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά το έργο» τονίζει στο naxostimes πηγή από τη δημοτική αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

  Δείτε το βίντεο:

  Πηγή: naxostimes.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα