Ποινική έρευνα για την αποτυχημένη εκτόξευση του Σογιούζ

Η Ρωσία ξεκίνησε ποινική έρευνα για τις αιτίες της αποτυχημένης εκτόξευσης του διαστημικού πυραύλου Σογιούζ που επρόκειτο να μεταφέρει δύο αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ανακοίνωσε η ρωσική Επιτροπή Έρευνας.

Η έρευνα έχει σκοπό να προσδιορίσει αν υπήρξαν παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας που οδήγησαν στην αποτυχία αυτή.

“Ομάδα έρευνας έχει συσταθεί και οι αξιωματούχοι εξετάζουν αυτή τη στιγμή το σημείο της εκτόξευσης, έχουν κατασχεθεί έγγραφα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας.

Νωρίτερα, ο διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν είχε ανακοινώσει τη σύσταση μιας επιτροπής έρευνας.

Ο πύραυλος Σογιούζ παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα περίπου δύο λεπτά μετά την εκτόξευσή του. Οι δύο αστροναύτες, που εκτοξεύθηκαν χάρη στον «πύργο διάσωσης» του πυραύλου, εντοπίστηκαν από τα συνεργεία διάσωσης λίγα λεπτά μετά την προσγείωσή τους σε απόσταση 400 χλμ. και πλέον ανατολικά του κοσμοδρομίου του Μπαϊκονούρ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ρωσία μπορεί να αναστείλει όλες τις μη επανδρωμένες πτήσεις των πυραύλων Σογιούζ φέτος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ