Τραγωδία ανοιχτά της Χίου – Τέσσερις νεκροί και 30 αγνοούμενοι σε ναυάγιο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σκάφος με μετανάστες βυθίσθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών προσθέτοντας ότι αγνοούνται άλλοι 30.

Το σκάφος βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας της Σμύρνης, αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση προσθέτοντας ότι διεξάγονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για να βρεθούν οι αγνοούμενοι μετανάστες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης Χίου, το πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε στην περιοχή του Karaburun στην Τουρκία, απέναντι από τις Οινούσσες. Όπως αναφέρει ο Πολίτης, στη λέμβο επέβαιναν 35 άτομα τα οποία είχαν προορισμό τη Χίο. Ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων η λέμβος ανατράπηκε με αποτέλεσμα όσοι επέβαιναν να βρεθούν στη θάλασσα.

Από το ναυάγιο κατάφερε να διασωθεί μία Ιρακινή πρόσφυγας που ειδοποίησε τις αρχές οι οποίες εντόπισαν δύο νεκρούς στη θάλασσα και άλλους δύο νεκρούς στη στεριά, στην παραλία Kuyucak της περιοχής.

Οι έρευνες για τους 30 αγνοούμενους συνεχίζονται με τη συμμετοχή 1 τουρκικής κορβέτας, 2 σκαφών, 1 ελικοπτέρου και ενός 1 αεροπλάνου της τουρκικής ακτοφυλακής.Πηγή : ΑΠΕ/politischios.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ