Με δανεικά ρούχα ζουν οι πυρόπληκτοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – ΒΙΝΤΕΟ

Δεκαπέντε ημέρες μετά την καταστροφική φωτιά στη φοιτητική εστία, οι πυρόπληκτοι φοιτητές στο πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα.

Οι πυρόπληκτοι φοιτητές ζουν με δανεικά ρούχα καθώς το ποσό των 2.000 ευρώ που δεσμεύτηκε να τους δώσει το υπουργείο Παιδείας, δεν έχει πιστωθεί ακόμη στους λογαριασμούς τους.

“Οι περισσότεροι βγήκαμε από το κτίριο χωρίς ταυτότητες, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, αρκετοί με τις πιτζάμες τους και χωρίς παπούτσια. Αυτή τη στιγμή, δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή, βρισκόμαστε σε κατάσταση απελπιστική. Δεν έχουμε λάβει ακόμα ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να επιβιώνουμε με ψίχουλα. Σίτιση μας παρέχεται αποκλειστικά στην λέσχη του πανεπιστημίου, κάτι που σημαίνει πως πολλοί από εμάς κοιμούνται με άδεια στομάχια. Αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και της αβεβαιότητας, είναι πέρα των άλλων, η ψυχική μας φθορά και καταπόνηση. Κρίσεις πανικού, διαπροσωπικές συγκρούσεις, απελπισία είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το πανεπιστήμιο και το κράτος μας έχουν αφήσει στη μοίρα μας. Είμαστε ολοκληρωτικά ξεκρέμαστοι”, αναφέρει ένας από τους πυρόπληκτους φοιτητές σε επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας.

Οι 48 φοιτητές που διέμεναν στην εστία έλαβαν 500 ευρώ, χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από έρανο της τοπικής κοινωνίας και από το υστέρημα των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Πηγή πληροφοριών: star.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ