Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Ροτόντας για το εμπόριο ναρκωτικών στη γειτονιά τους

Λύση στο πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες στην περιοχή της Ροτόντας, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το απόγευμα της Δευτέρας στη συμβολή των οδών Αρρειανού και Ιουλιανού, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν η περιοχή έχει γίνει γκέτο και φοβούνται να κυκλοφορήσουν.

Ζητούν να υπάρχει πιο αποτελεσματική αστυνόμευση καθώς όπως λένε εκτός από το εμπόριο ναρκωτικών, γίνονται μάρτυρες επεισοδίων μεταξύ αλλοδαπών και περιπτώσεων κλοπών.

«Το πρόβλημα έχει εμφανιστεί τα τελευταία 5-6 χρόνια εδώ πέρα με ανθρώπους οι οποίοι διακινούν μαλακά και σκληρά ναρκωτικά. Τον τελευταίο χρόνο η παρουσία της Αστυνομίας υπάρχει αλλά δεν είναι αρκετή. Δεν κάνουν συλλήψεις κάνουν μόνο προσαγωγές. Τους αφήνουν την επόμενη μέρα», αναφέρει ο Κωνσταντίνος, ιδιοκτήτης μαγαζιού στην περιοχή της Ροτόντας.

Ο ίδιος περιέγραψε επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών που εκτυλίχθηκε μπροστά του. «Ήμουν μάρτυρας επεισοδίου μεταξύ 30 ατόμων τον περασμένο χειμώνα όταν έκλεινα το μαγαζί μου. Είχαν αυτοσχέδια σπαθιά και κυνηγούσαν ο ένας τον άλλον. Είναι συμμορίες που μαλώνουν για το ποια θα ηγηθεί στην περιοχή», τονίζει.

«Η περιοχή έχει γίνει γκέτο», αναφέρει στο Thestival.gr ο Στέργιος, κάτοικος της περιοχής. «Υπάρχει γενικότερη υποβάθμιση της γειτονιάς. Πλέον έχει γίνει γκέτο, φοβόμαστε για τις γυναίκες μας, για τις οικογένειές μας. Είναι δύσκολο να κυκλοφορήσεις. Πλέον έχουμε γίνει πλατεία εμπορίου».

Κάτοικοι και επαγγελματίες αποφάσισαν να αποστείλουν επιστολή προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, κ. Φώτη Δομζαρίδη, με την οποία θα ζητούν να ασχοληθεί αποτελεσματικά με την επίλυση του προβλήματος, που ταλανίζει την γειτονιά τους.Πηγή: Thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ