Να κηρυχθεί αθώος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την υπόθεση της Αιξωνής πρότεινε η εισαγγελέας

Της Άννας Κανδύλη

Να κηρυχθεί αθώος ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την αποκαλούμενη υπόθεση της Αιξωνής, πρότεινε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Μαλούχου έκανε δεκτούς όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κ. Λυκουρέζου ζητώντας να αθωωθεί πλήρως από κάθε κατηγορία.

Η εισαγγελική λειτουργός συνεχίζει την αγόρευσή της και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και ήδη πρότεινε την απαλλαγή και της συμβολαιογράφου Δέσποινας Σεχιώτη, που υπερασπίζεται ο ποινικολόγος, Βασ. Καπερνάρος.

Η υπόθεση αφορά σε καταγγελίες για καταπάτηση μεγάλης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας. Σύμφωνα με την κατηγορία επρόκειτο για ολόκληρη πλαγιά του Υμηττού πάνω από τη Γλυφάδα, με απρόσκοπτη θέα στο Σαρωνικό, η οποία ήταν δημόσια αναδασωτέα έκταση, και φέρεται να καταπατήθηκε από τους κατηγορούμενους και να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν συνολικά πέντε δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, έξι συμβολαιογράφοι, δύο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και επτά ιδιώτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ