Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Άνω Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη, πίσω από τα κοιμητήρια, σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Μανώλη Τσολάκη.

22 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα επιχειρούσαν προκειμένου να οριοθετήσουν τη φωτιά η οποία εκδηλώθηκε στις 06:10 το πρωί και επεκτάθηκε λόγω των θυελλωδών ανέμων.

“Οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης. Θέλαμε με κάθε τρόπο να μην περάσει η πυρκαγιά στα σπίτια που βρίσκονταν στην περιοχή” είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας. “Η φωτιά πέρασε σε οικοπεδικούς και αύλειους χώρους, ευτυχώς όχι σε κατοικίες”, τόνισε ο Αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν επίσης ένα επταμελές πεζοπόρο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, υδροφόρα του Δήμου Θερμαϊκού καθώς και δύο μηχανήματα έργου.

Στις 08:00 τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή της Γέφυρας στη Θεσσαλονίκη, στις 05:20 το πρωί. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν αρχικά 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Η πυρκαγιά έκαιγε ξερά χόρτα και απορρίμματα. Στην περιοχή παραμένουν για φύλαξη τέσσερις υπάλληλοι της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με δύο οχήματα.

Στο μεταξύ κατασβέστηκε η φωτιά η οποία είχε ξεσπάσει στις 10:40 το βράδυ της Δευτέρας, σε προαύλιο εργοστασίων στη βιομηχανική περιοχή (ΒΙΠΕ) Σίνδου.

Στο σημείο έσπευσαν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά τα ξημερώματα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ