Το «Όραμα Ελπίδας» συμμετέχει στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (8-16 Σεπτεμβρίου) θα βρίσκεται ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», για τρίτη συνεχή χρονιά, προκειμένου η ομάδα μας και φέτος να ενημερώσει για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και να εγγράψει νέους δότες.

Η ομάδα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» θα περιμένει τους επισκέπτες στο περίπτερο με αριθμό 15 με πολλές εκπλήξεις, δώρα αλλά και αγαπημένους καλλιτέχνες που θα περάσουν από το περίπτερό μας για να στηρίξουν τους σκοπούς του Συλλόγου μας.

Με αφορμή το γεγονός ότι στην φετινή 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τιμώμενη χώρα είναι οι Η.Π.Α., το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» θα παρουσιάσει τη νέα του καμπάνια «MakeGreeceCompatible» («Ας κάνουμε την Ελλάδα συμβατή!»). Στόχος του νέου αυτού εγχειρήματος είναι η δημιουργία μιας γέφυρας συνεργασίας και αλληλεγγύης με τον απόδημο ελληνισμό, με κύριο στόχο τη θεαματική αύξηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών -και κατά συνέπεια και των συμβατών δοτών- ανάμεσα στα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό.

Απευθυνόμαστε στην Ελληνική Διασπορά ζητώντας από τα μέλη της να αγκαλιάσουν το όραμά μας και να γίνουν και αυτοί εθελοντές δότες μυελού των οστών, καθότι η κοινή γενετική καταγωγή αυξάνει τις πιθανότητες συμβατότητας.

Έτσι, οι Έλληνες απανταχού της γης μπορούν όλοι μαζί να δημιουργήσουν μία «δεξαμενή» εθελοντών δοτών ελληνικής καταγωγής, απ’ όπου κι αν βρίσκονται, απλά δίνοντας λίγο δείγμα από το σάλιο τους ή «υιοθετώντας» την επεξεργασία ενός δείγματος.

Με πρωτοβουλία της Προέδρου του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία είχε επανειλημμένες συναντήσεις με σημαντικούς παράγοντες του ελληνισμού στις Η.Π.Α., έχουν ήδη μπει τα θεμέλια για να ξεκινήσει μία καμπάνια ευαισθητοποίησης στις Η.Π.Α., ενώ επόμενος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια γέφυρα προσφοράς με την Ελληνική Διασπορά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και ο Πρέσβης κύριος GeoffreyPyattπροσωπικά έθεσαν το πρόγραμμα του Συλλόγου μας «MakeGreeceCompatible» υπό την αιγίδα τους, ενώ σύμμαχοι μας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι και η «Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής» και το «TheHellenicInitiative».

Σας περιμένουμε όλους στο περίπτερό μας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Δώσε ελπίδα! Δώσε ζωή! Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ