• Ψάχνουν τουρίστες με το… τουφέκι

  8:18 πμ, Παρασκευή 06 Ιουλ 2012 8:18 πμ, Παρασκευή 06 Ιουλ 2012

  Τουρίστες με το … τουφέκι αναζητά και ο νομός Αχαΐας.

  Η οικονομική ύφεση, η ανεργία, τα ατελείωτα χαράτσια, έχουν οδηγήσει τους πολίτες στην οδό της απελπισίας και όχι αυτή των διακοπών.

  «Ο εσωτερικό τουρισμός δεν πηγαίνει καθόλου καλά λόγω της οικονομικής συγκυρίας, ενώ σε αυτό έχει συμβάλει και η διακοπή του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού. Οι κρατήσεις μέχρι στιγμής είναι ελάχιστες και η μείωση με τα σημερινά δεδομένα δείχνει να αγγίζει σε ποσοστό το 50%» δηλώνει στο thebest.gr o Πρόεδρος των Ξενοδόχων Νομού Αχαΐας Νίκος Παπαλέξης.

  Μια «ανάσα» στον εσωτερικό τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή δίνει η διεξαγωγή συνεδρίων που φιλοξενούνται κυρίως σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ηλεία.

  Ζοφερά είναι και τα μηνύματα από την άφιξη τουριστών: Μείωση παρατηρείται στους Γερμανούς τουρίστες σε σχέση με πέρυσι , ενώ πτωτική τάση παρατηρείται και στην άφιξη τουριστών από χώρες όπως η Τσεχία, η Σλοβακία, η Αυστρία και το Βέλγιο σε ποσοστό περίπου 30 με 35%.

  «Έχουμε πάντα μια ελπίδα ότι μπορεί να βελτιωθεί το κλίμα, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να αναστραφεί το κλίμα μιας και βρισκόμαστε ήδη στη μέση του καλοκαιριού, ενώ οι ξενοδόχοι προσπαθούν με μείωση τιμών να αντιδράσουν στην κατάσταση» τονίζει ο κ. Παπαλέξης.

  Πηγή: thebest.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα