Στο φως νέα στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι- Τι αποκαλύπτουν τα επίσημα έγγραφα

Καμία επικοινωνία με την Πυροσβεστική για την εξέλιξη της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου δεν είχε η Αστυνομία, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που επικαλείται σε δημοσίευμά της η Καθημερινή.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι αξιωματικοί που εκτελούσαν χρέη εκφωνητή στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ τηλεφωνούσαν στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όμως κανείς δεν απαντούσε σε κανέναν από τους πέντε τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα νέα στοιχεία δεν προκύπτουν από προφορικές μαρτυρίες αστυνομικών αλλά από επίσημα έγγραφα τα οποία πρόκειται να σταλούν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.

«Η ενημέρωση της ΓΑΔΑ ήταν αποκλειστικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο», επισημαίνεται σε έγγραφο που τέθηκε υπόψη της εφημερίδας, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Επίσης, ως μοναδική επικοινωνία αναφέρεται η κλήση πυροσβέστη στο «100» για εγκλωβισμένα άτομα σε σπίτι στον Νέο Βουτζά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ