Η “μάχη” της Μαραθώνος κατά τη διάρκεια της φωτιάς: Οι εντολές της τροχαίας και η αντιπαράθεση οδηγών-αστυνομικών

«Από Μάτι, Νέο Βουτζά από κάτω παραλιακά να μην περνάει κανένα όχημα. Ούτε ένα αυτοκίνητο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Κανένα όχημα δεν θα πάει στη Ν. Μάκρη από την παραλιακή και Μαραθώνος», «… ελάτε στο Κόκκινο Λιμανάκι να μην πάει τίποτα, να κόψουμε στο Κόκκινο Λιμανάκι και τα στέλνουμε όλα πίσω για Ραφήνα», «…έχει περάσει η φωτιά κάτω από Μαραθώνος», «…να τα κάνει αναστροφή να μην έρθει τίποτα προς τα κάτω».

Το παραπάνω είναι μικρό μέρος των διαβιβάσεων των στελεχών του Β’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, που αναδεικνύει τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους να κλείσουν όσο το δυνατό συντομότερα την είσοδο της λ. Μαραθώνος, προς Μάτι, στα ρεύματα προς Ν. Μάκρη και Αθήνα, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από την πυρκαγιά όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αποδεδειγμένα τουλάχιστον 500 αυτοκίνητα πέρασαν το κρίσιμο χρονικό διάστημα από τη λ. Μαραθώνος, ενώ διασώθηκαν οι επιβάτες τουλάχιστον 50 οχημάτων που βρίσκονταν στην ταβέρνα «Βασίλης» και στο ξενοδοχείο «Μυρτώ».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αυστηρότητα τήρησης των μέτρων αποκλεισμού με επιδίωξη τον απεγκλωβισμό πολιτών έφερε τους αστυνομικούς αντιμέτωπους με αντιδράσεις οδηγών που είτε ήθελαν να κινηθούν προς τις περιουσίες τους είτε ήθελαν να περάσουν από τις επικίνδυνες περιοχές.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιοποιεί ο Ελεύθερος Τύπος, από το σημείο αποκλεισμού στη συμβολή της λ. Μαραθώνος με την οδό Φλέμινγκ προς το λιμάνι της Ραφήνας οδηγοί έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς με σκοπό να περάσουν. Η ένταση κορυφώνεται όταν η οδός Φλέμινγκ επιβαρύνεται με επιπλέον οχήματα που έρχονται από το λιμάνι, καθώς άστοχα έχει αφεθεί η αποβίβαση από πλοίο, το οποίο έφθασε από νησί των Κυκλάδων. Οδηγοί που από τη λ. Μαραθώνος στρίβουν δεξιά στη Φλέμινγκ αναγκάζονται σε αναστροφή προς Αθήνα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ