Καραμέρος στο enikos.gr: Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά είμαστε σε εγρήγορση- Οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις- ΤΩΡΑ

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει εδώ και λίγη ώρα την Αττική και ειδικά τα βόρεια προάστια. Υπενθυμίζεται πως με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ. Συγκεκριμένα είχε προειδοποιήσει για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

“Οι οδηγοί χρειάζεται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Εμείς είχαμε ενημερώσει από τις 13.40, όταν ακόμα είχε ήλιο, για αυτό που θα ακολουθούσε. Η Τροχαία έχει κλείσει δρόμους σε Μαρούσι και Χαλάνδρι. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά είμαστε σε εγρήγορση. Αυτή τη στιγμή το επιχειρησιακό κομμάτι ανήκει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία”, ανέφερε στο enikos.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος.

“Πρόκειται για νέα υβριδικη καταιγίδα, όπως λέγεται επιστημονικά. Δεν ρισκάρουμε κατά την οδήγηση. Προστατεύουμε παιδιά και ηλικιωμένους από επικίνδυνα σημεία”, πρόσθεσε.

Η Περιφέρεια Αττικής, σε έκτακτη ενημέρωση, καλεί τους πολίτες, εποχούμενους και πεζούς, να αποφεύγουν να κινούνται στους δρόμους αυτές τις ώρες λόγω της έντονης βροχόπτωσης σε όλη την Αττική.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή όσων κινούνται στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

“Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση του έντονου καιρικού φαινομένου δείτε ΕΔΩ, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ