Το Ενετικό Τείχος εκπέμπει SOS – Κάνουν “πλιάτσικο” στις πέτρες

Μία άνευ προηγουμένου κατάσταση εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Βίγλας, όπου κάποιοι ξεκίνησαν μια “φάμπρικα” εξασφαλίζοντας – προφανώς – οικονομικό όφελος.

Ομάδες ανθρώπων κάνουν πλιάτσικο στις πέτρες του ενετικού τείχους, και προφανώς οι πέτρες αυτές διοχετεύονται προς πώληση, καθώς αν ήταν αποκόλληση ως αποτέλεσμα του χρόνου… οι πέτρες θα ήταν πεσμένες και ορατές. Η αγωνία που εκφράζεται σχετίζεται με τον προφανή κίνδυνο να καταρρεύσει το τείχος, καθώς πετραδάκι -πετραδάκι διαλύεται.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Cretalive, απεικονίζεται, δίπλα στο χώρο όπου έχουν διαμορφώσει καταλύματα οι Ρομά, το “αποψιλωμένο” τείχος, που συνιστά κίνδυνο να καταπλακωθούν αυτοκίνητα ή και να τραυματιστούν διερχόμενοι, ενώ την ίδια ώρα το ίδιο το ιστορικό αυτό τμήμα της πόλης του Ηρακλείου διατρέχει άμεσο κίνδυνο.Για το θέμα είναι ήδη ενήμερος ο δήμος, με τη σχετική ενημέρωση να έχει φθάσει στο γραφείο του Βασίλη Λαμπρινού, ενώ αναμένεται αντίδραση τόσο από την πλευρά του δήμου, όσο και από την Αρχαιολογία, ενώ η υπόθεση χρήζει και εισαγγελικής παρέμβασης.

Για το θέμα είναι ήδη ενήμερος ο δήμος, με τη σχετική ενημέρωση να έχει φθάσει στο γραφείο του Βασίλη Λαμπρινού, ενώ αναμένεται αντίδραση τόσο από την πλευρά του δήμου, όσο και από την Αρχαιολογία, ενώ η υπόθεση χρήζει και εισαγγελικής παρέμβασης.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ