Πέθανε ο Μαργαρίτης Οικονόμου

Το ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον παλαίμαχο κομμουνιστή και μαχητή του ΔΣΕ Μαργαρίτη (Τάκη) Οικονόμου, που “έφυγε” σήμερα από τη ζωή και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του Μαργαρίτη Οικονόμου θα γίνει από τον Άγιο Αθανάσιο, στον Πλάτανο Αλμυρού, αύριο Κυριακή 8 Ιουλίου και ώρα 11.30 το πρωί.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ «ο σ. Τάκης Μαργαρίτης γεννήθηκε το 1930 στον Πλάτανο Αλμυρού Βόλου, γιος αγροτικής οικογένειας. Από πολύ νέος, στα 17 του χρόνια, εντάχθηκε στις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με το ψευδώνυμο Τόμσον και κατά τη συμμετοχή του στις μάχες του ΔΣΕ τραυματίστηκε τρεις φορές, με τον τελευταίο και σοβαρότερο του τραυματισμό στην κορυφαία μάχη του Γράμμου. Κατά την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, ο σ. Τάκης Μαργαρίτης οργανώθηκε, το 1947, στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με μαχητική αυταπάρνηση και αφοσίωση έως το τέλος της ζωής του, τιμώντας τον τίτλο του μέλους και του στελέχους του Κόμματος.

Για την αγωνιστική του ιδεολογία και δράση ο σ. Τ. Μαργαρίτης οδηγήθηκε, μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, στην πολιτική προσφυγιά, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ρουμανίας, όπου έζησε για 30 χρόνια, μέχρι τον επαναπατρισμό του, το 1983. Έκτοτε συνέδραμε με συνέπεια σε όλες τις πολιτικές μάχες του Κόμματος, ενώ ακόμα εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό».Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ