• Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

  10:05 μμ, Δευτέρα 02 Ιουλ 2012 10:05 μμ, Δευτέρα 02 Ιουλ 2012

  Συνελήφθησαν σήμερα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, 25 άτομα, εκ των οποίων 2 γυναίκες, ηλικίας από 19 ως 33 ετών.

  Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Εμπρησμού», «Έκρηξης», «Παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες», Νόμου «Περί Όπλων», «Βαριών σωματικών βλαβών», «Αρπαγής», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής».

  Διακριβώθηκε η σύνθεση, η εσωτερική διάρθρωση και η ιεραρχική δομή των μελών, που συγκροτούσαν τις δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν περίπου από τα τέλη Φεβρουαρίου 2012.

  Τα μέλη της κάθε οργάνωσης, από το Φεβρουάριο έως τον Μάιο, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν περισσότερες από δέκα απόπειρες ή τετελεσμένες βίαιες επιθέσεις.

  Οι συμπλοκές είχαν ως κύρια χαρακτηριστικά την άσκηση ιδιαίτερης σωματικής βίας, σε συνδυασμό με τη χρήση «επικίνδυνων» αντικειμένων -αλυσίδες, γκλομπς, βόμβες μολότοφ- και πρόθεση την πρόκληση επικινδύνων ή βαριών σωματικών βλαβών.

  Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Μάρτιο του 2012, άτομα της μίας οργάνωσης προέβησαν σε αρπαγή γυναίκας από το χώρο του Α.Π.Θ.

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 30 άτομα για τη συμμετοχή τους στις παραπάνω οργανώσεις

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα