• Ζητούν να παρέμβει ο υπουργός

  9:51 μμ, Δευτέρα 02 Ιουλ 2012 9:51 μμ, Δευτέρα 02 Ιουλ 2012

  Την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας ζητά με επιστολή της, η Ομοσπονδία των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ), επειδή οι διοικήσεις των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, έχουν προγραμματίσει εκλογές για την ανάδειξη Προϊσταμένων, σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο 3549 του 2007. Σ’ αυτό προχώρησαν, καθώς την 31η Αυγούστου λήγουν οι θητείες των Προϊσταμένων και παρά την αντίθετη άποψη του υπουργείου ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.

  Στην επιστολή τους αναφέρουν αναλυτικά

  "Σας ενημερώνουμε ότι στις 31/08/2012 λήγουν οι θητείες των Προϊσταμένων τμημάτων και των υπευθύνων τομέα στα ΤΕΙ και συνεπώς από 01/09/2012 τα τμήματα δεν θα μπορούν να διεκπεραιώσουν τις απαραίτητες εκπαιδευτικές διαδικασίες. Μερικά ΤΕΙ για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, έχουν προγραμματίσει εκλογές των παραπάνω οργάνων με τον προηγούμενο νόμο (3549/2007), επικαλούμενα τις μεταβατικές διατάξεις του Ν.4009/2011, όμως υπάρχουν και αντίθετες απόψεις για τη νομιμότητα των αποφάσεων αυτών", αναφέρουν στην επιστολή τους οι καθηγητές.

  "Σας ενημερώνουμε ότι το θέμα είχε τεθεί στην 1η συνεδρίαση της Ομάδας εργασίας (23/04/12), η οποία συγκροτήθηκε με σκοπό να συντάξει πόρισμα για τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του Νόμου για τα Α.Ε.Ι., με απόφαση τού τότε υπουργού Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη. Ο Ειδικός Γραμματέας ΑΕΙ, Β. Παπάζογλου, ανακοίνωσε στην Ομάδα Εργασίας, ότι θα στείλει εγκύκλιο με την οποία θα προβλεπόταν να γίνουν οι εκλογές οργάνων Διοίκησης, που λήγει η θητεία τους (Προϊσταμένων τμημάτων και υπευθύνων τομέα), με το Ν. 3549/2007. Όμως, στην επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (09/05/12), ο κ. Παπάζογλου μάς ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να στείλει την εγκύκλιο, γιατί η νομική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας τον ενημέρωσε ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση. Την άποψη αυτή υποστήριξε και ο νομικός, Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Ρέμελης", προσθέτουν.

  Οι καθηγητές καταλήγουν, ζητώντας άμεσα την απάντηση του υπουργού ώστε, όπως τονίζουν, να αποφευχθούν τυχόν προσφυγές για τη νομιμότητα των εκλογών και να αποφύγουν τις περιπέτειες τα Ιδρύματα.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα