Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας στον Realfm 97,8 για το πώς δρούσε το κύκλωμα με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Στα κυκλώματα που χορηγούν “πλαστά” διπλώματα οδήγησης αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νίφλη.

Αναφερόμενος στο πώς δρούσε το κύκλωμα στη Φθιώτιδα ο κ. Καραΐσκος είπε μεταξύ άλλων ότι “εμείς ξέρουμε και ξέραμε όλοι ότι στη Διεύθυνση Μεταφορών επειδή έχει μία επαφή με το κοινό και επειδή όλες οι Διευθύνσεις Μεταφορών έχουν κάποια τέτοια φαινόμενα που έχουν ενσκήψει από το παρελθόν, βάλαμε κάποιους δείκτες, δείκτες alarm. Με την έννοια ότι όταν αυτοί οι δείκτες έδειχναν κάτι το ύποπτο, αντιδρούσαμε αμέσως” και πρόσθεσε:

“Όσον αφορά στο θέμα των διπλωμάτων, είχαμε βάλει τον δείκτη επιτυχίας. Ξαφνικά βλέπουμε περί το τέλος του 2017, στις θεωρητικές εξετάσεις των διπλωμάτων ή γενικά στις εξετάσεις των διπλωμάτων για τη λήψη άδειας οδηγήσεως, υπήρχε μία επιτυχία με ποσοστό πάνω από 80%. Στους επιτυχόντες φέρονταν ως διπλωματούχοι αλλοδαποί. Αυτό μας δημιούργησε μία μεγάλη περιέργεια. Γιατί δεν είναι δυνατόν ένας αλλοδαπός να γνωρίζει τόσο άριστα ελληνικά. Με την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής και σε συνεννόηση πάντα με τον Περιφερειάρχη αλλάξαμε τον τρόπο διενέργειας των θεωρητικών εξετάσεων, τον τρόπο επιλογής των εξεταστών”.

“Όταν αλλάξαμε τη δομή των επιτροπών και επιλέξαμε να μετέχουν στις επιτροπές υπάλληλοι από όλη την Περιφέρεια οι οποίοι επιλέγονταν με κλήρωση μία ώρα πριν από την εξέταση, ούτως ώστε και ο εξεταζόμενος να μην γνωρίζει ποιος τον εξετάζει, αλλά και ο εξεταστής να μην γνωρίζει πότε είναι εξεταστής. Με αυτόν τον τρόπο είδαμε ότι το ποσοστό επιτυχίας από 80% έπεσε 30% – 40%. Επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα που ήταν στον παρελθόν… Έτσι υποχρεώθηκαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να μεταφερθεί η δραστηριότητα τους σε άλλες περιφερειακές ενότητες” ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και σημείωσε:

“Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συγκεκριμένη δικογραφία είναι 17 άτομα. Είναι τρεις υπάλληλοι από την περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας και μία σχολή οδηγών από τη Φθιώτιδα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι υπάλληλοι της Διεύθυνση Μεταφορών Κορίνθου, Τρικάλων, Καρδίτσας και είναι και σχολές οδηγών από τους αντίστοιχους νομούς που φέρονται να είχαν διασύνδεση με το συγκεκριμένο κύκλωμα”

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ