• Συλλυπητήρια Αρβανιτόπουλου

  12:11 πμ, Δευτέρα 02 Ιουλ 2012 12:11 πμ, Δευτέρα 02 Ιουλ 2012

  «Σεμνό και ακούραστο υπηρέτη του θεάτρου» χαρακτήρισε τον Θ. Καρακατσάνη, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, πληροφορούμενος το θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού.

  «Ένα από τα πιο χαρισματικά «παιδιά» του Καρόλου Κουν και του ιστορικού Θεάτρου Τέχνης, ο Θύμιος Καρακατσάνης υπήρξε από τους πρώτους μεταπολεμικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες, που έφεραν σε επαφή το ευρύ κοινό με την Αρχαία Κωμωδία. Ο «Αριστοφανικός» Καρακατσάνης, γέννημα και θρέμμα του Πειραιά και άτομο με έντονες πολιτικές και πολιτιστικές ανησυχίες, αφήνει με το θάνατό του δυσαναπλήρωτο κενό.

  Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και εγώ προσωπικά εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος.

  Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τζαβάρας δήλωσε:

  «Ο θάνατος του Θύμιου Καρακατσάνη αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό πολιτισμό. Υπηρέτησε το ελληνικό θέατρο πάνω από 50 χρόνια με ήθος, συνέπεια και απόλυτη προσήλωση στα πιστεύω του. Ήταν ένας καλλιτέχνης μεστός, λαϊκός, σκορπούσε το γέλιο αβίαστα και από τους λίγους που κατάφεραν να αποδώσουν τόσο πιστά το αριστοφανικό έργο. Από το Θέατρο Τέχνης μέχρι το Ελεύθερο Θέατρο, η διαδρομή ήταν μεγάλη και πλούσια σε εμπειρίες και τάλαντο.

  Το κοινό τον αγάπησε για την αυθεντικότητα του, για αυτό παρά το πρόωρο φευγιό του, η μνήμη του θα μείνει ζωντανή μέσα από το έργο του, που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές. Από σήμερα συγκαταλέγεται στο πάνθεον των αθανάτων της υποκριτικής. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα