Ισόβια για τους δράστες της σκηνοθετημένης εξαφάνισης και δολοφονίας 39χρονου

Ένοχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τους τρεις κατηγορούμενους για τη σκηνοθετημένη εξαφάνιση και δολοφονία του 39χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ που βρέθηκε δολοφονημένος στην περιοχή της Ρογδιάς.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία τον 34χρονο συνεταίρο του θύματος και τον 25χρονο που κυκλοφορούσε με Ανωγειανό παρατσούκλι. Δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ σε ποινή κάθειρξης 12 ετών καταδικάστηκε ο τρίτος κατηγορούμενος, ο αποκαλούμενος ως «μποξέρ», καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.

Το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών, την Ηρακλειώτισσα πρώην φίλη του 34χρονου συνεταίρου, γεγονός που προκάλεσε το ξέσπασμα της μητέρας του θύματος.

”Η εφαρμογή των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα όπως αυτές ερμηνεύονται από την επιστήμη και την νομολογία κατέστησαν αναπόφευκτη την αθώωση της εντολέας μου με βάση το αποδεικτικό υλικό, την δικογραφία και την ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη άψογα. Ήταν μία δικαίωση που δείχνει με πόση φειδώ πρέπει να αποδίδονται κατηγορίες και μάλιστα κακουργηματικού βαθμού”, δήλωσε ο συνήγορος της αθωωθείσας, Νίκος Σκουλάς.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ