Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Αλόννησο- Νύχτα αγωνίας για κατοίκους και τουρίστες

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Γερακίνας Λάκκα στην Αλόννησο, μέσα σε δύσβατο σημείο στο πευκοδάσος.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας της Αλοννήσου με οχήματα και 17 πυροσβέστες, καθώς και έξι υδροφόρες του δήμου, επιχειρούσαν για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Το πρωί της Πέμπτης έφτασαν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για να σβήσουν πλήρως την πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε περίπου 110 στρέμματα πευκοδάσους. Κατά την διάρκεια της νύχτας κρίθηκε απαραίτητη, για προληπτικούς λόγους, η εκκένωση ξενοδοχειακού συγκροτήματος, επειδή η κατεύθυνση του ανέμου οδηγούσε τις φλόγες προς το ξενοδοχιακές εγκαταστάσεις.

Όλοι οι ένοικοι του τουριστικού συγκροτήματος απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας δια θαλάσσης, με τρία σκάφη στα οποία επέβαιναν άνδρες του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο κεντρικό λιμάνι του νησιού στο Πατητήρι.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου ανέφερε ότι όλα εξελίχθηκαν ομαλά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ξενοδοχειακό συγκρότημα και στις 10 το πρωί οι ένοικοι του μεταφέρονται και πάλι στα καταλύματά τους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

*φωτογραφία αρχείου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ