• Ωραία πλατεία...

  2:18 μμ, Κυριακή 01 Ιουλ 2012 2:18 μμ, Κυριακή 01 Ιουλ 2012

  Εικόνα καταστροφής και εγκατάλειψης παρουσιάζει μεγάλο τμήμα της πλατείας Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, με πολλά παγκάκια να είναι διαλυμένα, ενώ το κεντρικό σιντριβάνι έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

  Η πλατεία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σταθμό του ΚΤΕΛ και πάντοτε αποτελούσε σημείο αναφοράς για την πόλη, αφού σε καθημερινή βάση διέρχονται από το σημείο δεκάδες πολίτες, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν δροσιά κάτω από τα δένδρα, τείνει να γίνει σημείο αποστροφής.

  Τα περισσότερα παγκάκια έχουν καταστραφεί, ενώ όσα έχουν απομείνει, είναι στην κυριολεξία ετοιμόρροπα και κατά συνέπεια άκρως επικίνδυνα για όποιον επιχειρήσει να καθίσει σε αυτά.

  Έτσι, οι πολίτες αναγκάζονται να απομακρύνονται από την πλατεία, ενώ οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν τη δυνατότητα, λόγω της πενιχρής σύνταξης, να πάνε κάπου αλλού και η πλατεία είναι διέξοδος γι' αυτούς, αναγκάζονται να στριμώχνονται σε όσα παγκάκια έχουν απομείνει και είναι ακόμη γερά.

  Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και αρκετά παγκάκια που βρίσκονται στην πλατεία του Δημαρχείου και όπως όλα δείχνουν, πέραν της φθοράς του χρόνου, κάποιοι έχουν βάλει και το χεράκι τους και έχουν καταστρέψει αυτό που ανήκει σε όλους τους πολίτες, που είναι περιουσία τους.

  Ερωτηθείς για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, επιρρίπτει ευθύνες σε ομάδες αθιγγάνων που καταφεύγουν στην πλατεία Μπελογιάννη και προκαλούν ζημιές, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν πίσω τους όγκους σκουπιδιών, τσαλακώνοντας την εικόνα της πόλης.

  Πηγή: thebest.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα