Η ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη για το σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα

«Υποτονική» χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της την αντιμετώπιση του σκανδάλου του Λαϊκού Νοσοκομείου με τα αντικαρκινικά σκευάσματα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Πέρασαν αρκετές ημέρες που η Οικονομική Αστυνομία αποκάλυψε το σκάνδαλο με την υπεξαίρεση και εμπορία αντικαρκινικών και άλλων ακριβών φαρμάκων από το Λαϊκό Νοσοκομείο και ίσως και άλλα Νοσοκομεία που δεν γνωρίζουμε. Μέλη της σπείρας αποτελούσαν εργαζόμενοι πολλών επαγγελμάτων Υγείας και όχι μόνο Νοσηλευτών όπως κατά κόρον προβάλλεται. Πρέπει να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι παραδειγματικά», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει: «Κυρίως να ερευνηθεί από την Εισαγγελία αλλά και από το Υπουργείο Υγείας με την πειθαρχική διαδικασία που επιβάλλει ο νόμος, πόσοι, ποιοι ευθύνονται με ονοματεπώνυμο, να τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα και να ερευνηθεί σε βάθος εάν ευθύνονται για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τον τρόπο που αντιμετωπίζει το εν λόγω ζήτημα ο λαλίστατος κατά τα άλλα Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Υποτονική αντιμετώπιση του σκανδάλου του Λαϊκού Νοσοκομείου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Πέρασαν αρκετές ημέρες που η Οικονομική Αστυνομία αποκάλυψε το σκάνδαλο με την υπεξαίρεση και εμπορία αντικαρκινικών και άλλων ακριβών φαρμάκων από το Λαϊκό Νοσοκομείο και ίσως και άλλα Νοσοκομεία που δεν γνωρίζουμε. Μέλη της σπείρας αποτελούσαν εργαζόμενοι πολλών επαγγελμάτων Υγείας και όχι μόνο Νοσηλευτών όπως κατά κόρον προβάλλεται.

Πρέπει να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι παραδειγματικά. Κυρίως να ερευνηθεί από την Εισαγγελία αλλά και από το Υπουργείο Υγείας με την πειθαρχική διαδικασία που επιβάλλει ο νόμος, πόσοι, ποιοι ευθύνονται με ονοματεπώνυμο, να τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα και να ερευνηθεί σε βάθος εάν ευθύνονται για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τον τρόπο που αντιμετωπίζει το εν λόγω ζήτημα ο λαλίστατος κατά τα άλλα Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οφείλει άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αποκαλύψει όλα τα ονόματα των επίορκων υπαλλήλων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο και κυρίως να μάθουμε την χρονική περίοδο που εξελίχθηκε ή εξελίσσεται το σκάνδαλο.

Με τον νόμο 3329/2005 άρθρο 7 παρ. 8 ο Διοικητής του Νοσοκομείου έχει την ευθύνη της οργάνωσης, συντονισμού, ελέγχου και εύρυθμης λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, καθώς επίσης προΐστανται όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και ασκεί ιεραρχικό και πειθαρχικό έλεγχο και μπορεί να αναθέτει την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης σε οποιαδήποτε υπάλληλο των φορέων της ευθύνης του.

Τι έκανε ο σημερινός αλλά και οι προηγούμενοι Διοικητές του Λαϊκού Νοσοκομείου και των άλλων Νοσοκομείων για να εμποδίσουν την δράση του κυκλώματος; Τι έκαναν για να περιορίσουν την ζημιά του Δημοσίου; Τι έπραξαν για να εμποδίσουν την κατ’ εξακολούθηση έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των καρκινοπαθών; Κάτω από την μύτη τους διακινούνταν φάρμακα εκατομμυρίων ευρώ, λειτουργούσε εγκληματική οργάνωση, κινδύνευαν ζωές καρκινοπαθών και δεν το αντιλήφθηκαν. Ο σημερινός Διοικητής του Λαϊκού Νοσοκομείου το μόνο που έκανε ήταν να βγάζει αποφάσεις για να σταματάνε οι Ιατροί σοβαρά χειρουργεία σε καρκινοπαθείς λόγω έλλειψης χρημάτων και υλικών.

Οι Διοικητές των Νοσοκομείων διορίζονται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας. Θα στείλει στο σπίτι του τον Διοικητή του Λαϊκού Νοσοκομείου ο κος Πολάκης ή όχι; Η αποπομπή του θα έπρεπε να είχε συμβεί χθες καθώς και η εντολή διενέργειας ΕΔΕ για ενδελεχή έλεγχο της υπόθεσης στο Λαϊκό Νοσοκομείο και σε άλλα ενδεχομένως Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναμένει την δημοσιοποίηση των ονομάτων προκειμένου όλους αυτούς να τους διαγράψει από μέλη της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ